Wat voor baat kan ik hebben met een Computerleesbril?

Is een beeldschermleesbril iets voor mij?

Vraag:
Uit hoofde van mijn beroep doe ik veel computerwerk (min 38 u/week) in een call-center! Ik heb dikwijls vermoeide ogen en ik vroeg me daarom ook af of een computerleesbril mij zou kunnen helpen. Wie heeft hier ervaring mee ?

Antwoord:
Een beeldschermbril gebruik je pas als je bijna elke dag voor langere tijd achter een PC werkt. Een beeldschermleesbril zorgt ervoor dat de afstand van gezicht naar computermonitor tot plusminus 70 cm goed scherp is, terwijl een leesbril een kortere afstand overbrugt. Beide brillen hebben alleen nut als je problemen hebt met het dichtbij scherp stellen van je ogen. Er zijn ook brillenglazen met bovenin een computer leesgedeelte en onderin een gewone leesgedeelte. Dit wordt ook wel computerleesbril genoemd.

Baat hebben bij een beeldschermleesbril tijdens het werk

Het nut van een beeldschermleesbril

Voor de korte en tussenafstand naar de PC monitor toe zijn er speciale beeldschermbrillen ontwikkeld.
Het grote voordeel van deze glazen maakt het zodanig dat u de afstand tussen u en de computermonitor heel wat scherper en een stuk comfortabeler kunt zien.

Tevens ziet u veel meer dan met een normale bril inclusief multifocale glazen. U heeft vele malen minder last van beelden die vertekend en wazig worden door een normale multifocale bril. Het gezichtsveld van een beeldschermbril is zo gemaakt dat uw hoofd en lichaamshouding ten alle tijden relaxed blijft.

Kort gezegd geeft de beeldschermleesbril u dan ook een natuurlijk zicht zonder vermoeide ogen vanwege overmatige inspanning van de ogen.
Gelijktijdig passen uw ogen zich onmiddellijk aan waardoor u meteen een ideaal zicht heeft.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.