De Slaapbril Met Blueblockfilter Tegen Inslaapproblemen in 2022

laatste update: 11-2022

De slaapbril helpt niet alleen tegen inslaapproblemen maar door het blauwlichtfilter wordt ook het schadelijke blauwe licht van beeldschermen uitgefilterd.

Slaapbril tegen verstoord slaappatroon
Slaapbril, 2020Vision brillen met Blueblock filter

Wat heeft de slaapbril met blauw licht en melatonine te maken?

Wanneer je in de avond achter de computer, smartphone of tablet zit wordt je automatisch blootgesteld aan het blauwe licht afkomstig van deze schermen. De aanwezigheid van dit blauwe licht verstoort de productie van melatonine. Melatonine is een slaaphormoon die ons helpt in te slapen. Omdat het ook een antioxidant is heeft het grote invloed op onze gezondheid.

Blauw licht en melatonine

De zon is onze belangrijkste bron van licht. We staan ermee op en we gaan ermee naar bed. In de ochtend zit er meer blauw licht in het zonlicht en in de loop van de dag daalt dat tot de zon weer ondergaat. Onze interne klok (bioritme) krijgt door de sterkte van het blauwe licht het signaal dat het ochtend is en wanneer het avond is.

De melatonine productie neemt toe wanneer de sterkte van het blauwe licht afneemt. Dat is dus in de avond. Melatonine zorgt ervoor dat we gemakkelijk kunnen inslapen en dat we weer fris wakker worden de volgende dag. Wanneer je bijvoorbeeld midden in de nacht wakker wordt en je op je smartphone gaat kijken neemt je melatonine productie onmiddelijk af door waardoor je moeilijk kunt inslapen.

Iedereen kent dat verschijnsel wel. Maar nu komt het, je wordt daardoor ook vermoeid wakker. Je bent niet goed uitgeslapen.

Inslaapproblemen? Gebruik een slaapbril
Blueblock filter met Slaapbril, 2020Vision brillen

De slaapbril voor het slapen gaan

Probeer daarom zoveel als mogelijk blauw licht in de avond te vermijden. Als de zon onder is natuurlijk. Je helpt je bioritme en tegelijk je gezondheid er enorm mee. In de praktijk is dat bijna niet te doen om blauw licht te vermijden. We zijn omringd met apparaten die allemaal blauw licht uitstralen. Met de slaapbril wat eigenlijk een computerbril met blueblock filter is kom je wel een heel eind in het beschermen van je gezondheid.

Gebruik de slaapbril twee uur voordat je gaat slapen en je zal beslist het verschil de volgende dag merken. Overigens is het verstandig om altijd een computerbril achter een beeldscherm te gebruiken. Het helpt ook tegen vermoeide ogen en andere lichamelijke klachten zoals pijn in schouders en rug.

Slaapbril met Blueblockfilter bestellen?

Onze slaapbrillen zijn op sterkte en zonder sterkte leverbaar. Ook is er een speciale overzetslaapbril met blueblockfilter leverbaar. Voor degene die geen extra bril erbij willen hebben zijn er ook handige clip-on slaapbril en flip-up slaapbril leverbaar. Beide met het blueblockfilter.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.