Leesbril Voor Computerscherm in 2022

laatste update: 11-2022

Computerleesbril

Geef je ogen een pauze!

Een computerbril helpt de schittering van het digitale scherm te verminderen en de symptomen van digitale oogbelasting te verlichten, waaronder: vermoeide en droge ogen, hoofdpijn, vermoeide ogen en meer.

Antireflecterende coatings en blauw licht blokkerende lenstechnologieën werken samen om uw ogen te beschermen. Kies uit multifocale, volledig vergrote of onvergrote lenzen die het beste bij uw behoeften passen.

Multifocaal
Lenzen hebben drie verschillende weergavegebieden: leeskracht onderaan, gemiddeld vermogen in het midden en je gesprekskracht bovenaan.

Volledig vergroot
Uw geselecteerde vergroting door de hele lens en een antireflectiecoating of lenstint om vermoeide ogen te verminderen.
Geen vergroting in de lenzen, maar vermindert schermverblinding met getinte lenzen of antireflecterende lenscoatings.

Waarom een ​​computerbril dragen?

Leesbril Voor Computerscherm

Het is gebruikelijk om tekenen en symptomen van digitale vermoeidheid van de ogen te ervaren wanneer u gedurende langere tijd naar schermen kijkt. Waaronder:

Hoofdpijn

Wazig zicht

Fluctuerend zicht

rode ogen

Droge ogen

Vermoeide ogen

Brandende ogen

Dubbel zicht

Oogtrekkingen

Digitale oogbelasting wordt ook wel computer vision syndrome genoemd .

Onze ogen (en lichamen) zijn niet gemaakt om langdurig naar een object in de buurt te staren, zoals een gloeiend computerscherm. Dit veroorzaakt spanning en vermoeidheid van de ciliaire spier in het oog die de vorm van de lens en het focusvermogen van het oog regelt .

Het vermoeit ook de extraoculaire spieren rond onze ogen die de oogpositie en uitlijning regelen. De vermoeiing van deze spieren leidt tot ongemak en visuele symptomen.

Het dragen van een computerbril kan het risico op vermoeidheid van de oogspieren en ongemak veroorzaakt door langdurige schermtijd verminderen.

Sommige computerbrillen beschermen uw ogen ook tegen mogelijk schadelijk blauw licht dat wordt uitgestraald door digitale apparaten. Er is meer onderzoek nodig om te bepalen of langdurige blootstelling aan blauw licht van digitale apparaten het risico op maculaire degeneratie of andere oogproblemen later in het leven verhoogt .

Maar laboratoriumstudies hebben aangetoond dat blauw licht cellen in het netvlies kan beschadigen die essentieel zijn voor het zicht.

Hoe een computerbril werkt

Kort gezegd, computerbrillen verminderen de hoeveelheid scherpstelling die uw ogen moeten doen bij het bekijken van digitale apparaten.

Dit is geruststellend voor mensen van alle leeftijden. Het is vooral handig als u ouder bent dan 40. Dit is het moment waarop we symptomen van presbyopie beginnen te ervaren – het normale leeftijdsgerelateerde verlies van het vermogen om dichtbij scherp te stellen.

Een computerbril moet ook eventuele bijziendheid , verziendheid of astigmatisme corrigeren . Onderzoek toont aan dat zelfs kleine hoeveelheden niet-gecorrigeerde brekingsfouten computervisieproblemen en verminderde productiviteit kunnen veroorzaken.

Computerbril versus leesbril

Een computerbril verschilt in een aantal opzichten van een gewone bril of leesbril .

Voor het grootste comfort moeten uw computerscherm en digitale apparaten ongeveer 20 tot 26 inch van uw ogen verwijderd zijn. Dit wordt beschouwd als de tussenliggende zone van het zicht – dichterbij dan het zicht op de auto (“afstand”), maar verder weg dan het zicht (“dichtbij”).

Als u jonger bent dan 40 jaar en een bril op sterkte draagt, biedt deze bril een helder zicht op alle kijkafstanden. Maar scherpstellen op tussenliggende en nabije objecten vereist nog steeds inspanning van de ciliaire spier in uw oog.

Hoe langer je naar je computer- en telefoonscherm staart, hoe vermoeider deze spier en je ogen worden.

Als u presbyopie begint te ervaren, kunnen bifocale lenzen een duidelijk zicht op afstand en dichtbij bieden. Maar intermediair zicht (nodig voor computergebruik en het zien van je smartphone) blijft vaak een probleem.

Progressieve lenzen en trifocale lenzen bieden enige hulp voor het intermediaire zicht. Maar ze hebben vaak niet een voldoende grote tussenzone voor comfortabel computerwerk.

Om deze redenen proberen veel mensen een leesbril voor computergebruik. Maar ook deze hebben beperkingen.

Over het algemeen heeft een computerbril ongeveer 60% van het vergrotende vermogen van een leesbril. (De optimale vergroting hangt af van hoe ver u het liefst van uw computerscherm zit en hoe dicht u uw digitale apparaten vasthoudt.)

In de winkel gekochte leesbrillen zijn gewoon vergrotende lenzen in een frame.

Een goede computerbril daarentegen doet drie dingen:

Corrigeer eventuele brekingsfouten die u heeft

Bieden de optimale hoeveelheid vergroting voor het bekijken van uw digitale apparaten

Bescherm je ogen tegen blauw licht

Ook positioneert een op maat gemaakte computerbril het optische midden van de lenzen direct voor uw pupillen wanneer u uw apparaten gebruikt. Deze tussenliggende pupilafstand wordt niet aangepast in leesbrillen die in de winkel worden gekocht.

En in de winkel gekochte leesbrillen bieden doorgaans weinig of geen bescherming tegen blauw licht.

Op maat gemaakte computerbrillen bieden een breed, duidelijk zicht op uw digitale apparaten, verminderen de inspanning om scherp te stellen en bieden het extra voordeel van bescherming tegen blauw licht.

 

Op maat gemaakt

Er zijn verschillende soorten brillenglazen voor computerbrillen. Omdat deze lenzen specifiek voor computergebruik zijn voorgeschreven, zijn ze niet geschikt voor autorijden of algemeen gebruik.

Enkelvoudige computerbril
De eenvoudigste computerbrillen hebben lenzen met dezelfde sterkte door de hele lens. Dit worden enkelvoudige lenzen genoemd. Deze lenssterkte is aangepast aan uw specifieke behoeften en de gewenste kijkafstand van de computer.

Een enkelvoudige computerbril vermindert het risico op vermoeide ogen, wazig zien en een onnatuurlijke houding die nek- en rugpijn kan veroorzaken. Ze zijn comfortabel voor zowel jonge als oudere computergebruikers.

Progressieve computerbril
Progressieve computerlenzen zijn multifocale lenzen zonder lijn. Ze hebben verschillende krachten voor uw behoeften op het gebied van ver, middelmatig en dichtbij zien.

Progressieve computerlenzen hebben een grotere tussenzone dan gewone multifocale brillenglazen.

Dit zorgt voor een breder zicht op uw computerscherm. Maar deze lenzen hebben een kleinere zone voor zicht op afstand en worden daarom niet aanbevolen voor autorijden.

Bifocale en trifocale computerbril
Andere lenzen die worden gebruikt voor computerbrillen zijn onder meer bifocale en trifocale lenzen. Deze multifocale lenzen hebben grotere zones voor gemiddeld en dichtbij zicht dan gewone bifocale en trifocale lenzen.

Ook kan de positie van de tussenliggende en nabije zones van deze bril worden aangepast voor computergebruik.

Uw optometrist of oogarts kan u helpen beslissen welk lensontwerp het beste past bij uw behoeften voor computerbrillen.

Leesbril Voor Computerscherm

Lenscoatings en tinten

Voor het grootste comfort moeten de lenzen van uw computerbril een antireflectiecoating hebben . Reflecties van de voor- en achterkant van brillenglazen kunnen vermoeide ogen veroorzaken.

Antireflectie (AR) coating elimineert deze vervelende reflecties.

Een blauwlichtfilter is ook essentieel om uw ogen te beschermen tegen potentieel schadelijk hoogenergetisch blauw licht dat wordt uitgestraald door digitale apparaten.

Eyezen-lenzen zijn voorbeelden van hoogwaardige lenzen met ingebouwde blauwlichtfiltratie voor computerbrillen.

Uw oogarts kan u ook aanraden om een ​​milde tint toe te voegen aan de lenzen van uw computerbril om verblinding door overheadverlichting te verminderen.

 

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Bril Speciaal Voor Computer

Bril Voor Computer En Lezen

Leesbril Voor Beeldscherm

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering