Leesbril Voor Computer Laptop in 2022

laatste update: 11-2022

Leesbrillen Voor Computergebruik

Als de term leesbril voor computergebruik een beetje verwarrend klinkt, dan ben je niet de enige.

Het is een uitdrukking die boordevol verschillende termen zit en meer dan waarschijnlijk verwijst naar een aantal verschillende soorten brillen.

Hoewel zowel een leesbril als een computerbril worden gebruikt om het zicht te corrigeren om het lezen van tekst op kortere afstanden gemakkelijker te maken, zijn ze niet hetzelfde.

Het belangrijkste verschil zijn de afstanden die ze ons helpen zien.

Laten we, om een ​​beter begrip te krijgen, de zaken een beetje opsplitsen en enkele veelgestelde vragen beantwoorden.

Wat zijn leesbrillen?


Als je moeite hebt met scherpstellen op tekst van dichtbij, bestaat de kans dat je een leesbril nodig hebt.

Een leesbril helpt ons om ons te concentreren op dingen, zoals boeken en kranten, die zich op minder dan 18 centimeter van onze ogen bevinden.

Deze afstand wordt als dichtbij beschouwd .

Veelvoorkomende tekenen dat u een leesbril nodig heeft, zijn onder meer dingen verder weg houden om te lezen of één oog sluiten om u te helpen focussen op kleine tekst.

 

Is een leesbril geschikt voor computergebruik?

Leesbrillen werken het beste voor afstanden van minder dan 18 inch.

Aangezien de optimale afstand voor computerschermen 20 tot 26 inch is, is een normale leesbril misschien niet de beste voor normaal computergebruik.

Leesbrillen voor computergebruik worden ook wel computerbrillen genoemd.

Leesbril Voor Computer Laptop

 

Wat zijn computerbrillen?

Computerbrillen helpen om dingen te zien in de midden- of middelzichtzones, die ongeveer 18 tot 50 inch zijn.

De term computerbril wordt gebruikt omdat computers een van de meest voorkomende (en belangrijke) dingen is waarmee we op deze afstand in contact komen.

Omdat veel computergebruik bestaat uit lezen, noemen veel mensen ze een leesbril of een leesbril voor de computer.

Waarom heb ik een computerbril nodig?

Niet iedereen heeft een leesbril nodig voor computergebruik.

Maar als u last heeft van vermoeide ogen, wazig zien, vermoeide ogen of moeite met scherpstellen op het scherm, dan is de kans groot dat u een computerbril nodig heeft.

Deze symptomen worden meestal veroorzaakt door leeftijdsgerelateerde veranderingen aan uw ogen (presbyopie) of digitale ogen (ongemak veroorzaakt door langdurig gebruik van digitale schermen).

Dus tenzij u hoofdpijn heeft en moeite heeft met uw werk, overleg dan met uw oogarts als u een van deze symptomen ervaart.

 

Wat is een combinatie lees- en computerbril?

Als je een bril wilt die een combinatie is van zowel een lees- als een computerbril, dan wil je hoogstwaarschijnlijk een bril met multifocale glazen.

Progressieve lenzen zijn onderverdeeld in drie secties, waarbij dichtbij (lezen), midden (computer) en verafgelegen afstanden in één lens worden gecombineerd.

Leesbril Voor Computer Laptop

Blauw licht filter bril

Breng je veel tijd door op je tablet, telefoon of laptop en heb je last van vermoeide of rode ogen?

Dan is een blauw licht filter bril echt iets voor jou!

Door de bril met blauw licht filter kijk je rustiger en knijp je niet met je ogen, waardoor je minder last hebt van vermoeide ogen. Andere bijkomende voordelen: vermindering van lichtschittering en een scherper contrast.

Heb je nog geen bril nodig, maar zit je wel veel achter je computer op je werk of kijk je urenlang vlogs op je telefoon? De brillen met blauw licht filter zijn ook zonder sterkte verkrijgbaar.

P.S. Een blauw filter bril is ook ideaal voor kinderen die les krijgen via een digitaal schoolbord of veel uren doorbrengen op de tablet.

Kan een computerbril blauw licht blokkeren?

Voor degenen onder u die zich zorgen maken over de effecten van blauw licht van digitale schermen, is een leesbril voor computergebruik met blauwlicht blokkerende lenzen een optie.

Als u een paar wilt dat alleen voor computergebruik is, selecteert u de tussenafstand bij het invoeren van uw sterkte en kiest u vervolgens EBD Blue-lenzen.

Voor degenen onder u die uw afstandsbril en computerbril in één paar willen hebben, zijn misschien de alles-in-één SightRelax-lenzen interessant.

SightRelax-lenzen bieden een eersteklas blauwlichtfilter met een speciaal ontworpen lensvergroting die het lezen van digitale schermen gemakkelijker maakt en u geen meerdere brillen nodig heeft.

Dus daar heb je het, jong of oud, onze blauwlicht filterbrillen zijn voor iedereen bestemd, zowel jong als oud doet er baat bij.

Zelfs als je voor je kind een blauwlicht blokkerende bril koopt als die graag games speelt, dan is de kans groot dat je kind daarna veel beter de slaap vat dan zonder de blauwlicht blokkerende bril.

Wanneer u beslist welk type montuur het beste is voor een computerbril, hangt het echt af van uw persoonlijke voorkeuren.

Een computerbril met grotere lenzen biedt een breder gezichtsveld, terwijl je met kortere lenzen die hele bril op het puntje van je neus kunt doen en over de bovenkant van het frame kunt kijken.

 

Bekijk gerelateerde artikelen:

Leesbril Voor Smartphone Kopen

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter
bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering