Leesbril Voor Beeldscherm in 2022

laatste update: 11-2022

DE VERSCHILLEN TUSSEN COMPUTERBRILLEN EN LEESBRILLEN

Nu de schermtijd toeneemt, is het nog belangrijker om uw ogen en gezondheid te beschermen. Als u ouder bent dan 40, overweegt u waarschijnlijk een leesbril of een computerleesbril.

Er kan veel verwarring en stress zijn wanneer u onderzoekt wat voor soort bril u nodig heeft. Als u twijfelt tussen een leesbril en een computerleesbril , kan dit een bijzonder diepgaand onderwerp zijn.

Daarom hebben we besloten dit artikel te maken om het verschil tussen de twee te helpen schetsen. Van wat hun voordelen zijn tot het ideale gebruik voor beide, we zijn hier om u een expert op dit gebied te maken.

U denkt misschien niet dat dit een enorm probleem is…

Denk echter eens aan de laatste keer dat u voor een langere tijd naar een monitor zat te staren en hoofdpijn kreeg.

Of een tijd waarin u moeite had om de kleine lettertjes op een etiket te lezen. Je hebt misschien in elke situatie een bril gedragen, maar beide waren niet geschikt voor wat je nodig had.

Leesbril Voor Beeldscherm

WAT ZIJN LEESBRILLEN?

Deze bril is ontworpen om uw verminderde zicht te compenseren met objecten van dichtbij. Door een leesbril te dragen, kun je de woorden zien zonder te loensen of achteruit te gaan.

Leesbrillen zijn heel gewoon voor mensen in de leeftijd van 40+ als uw zicht begint te veranderen. Tussen de 41-60 jaar wordt aanbevolen om ten minste om de twee jaar een uitgebreid oogonderzoek te plannen om te zien of er zichtproblemen ontstaan.

Gedurende deze periode zal het scherpstelvermogen van het oog geleidelijk verslechteren.

Deze aandoening wordt presbyopie genoemd. Presbyopie is het verlies van het vermogen van de ogen om actief te focussen op objecten dichtbij. Dit is een veel voorkomende aandoening en kan worden verholpen met een leesbril.

Naarmate uw zicht verandert, is het normaal dat uw ogen meer licht nodig hebben om te zien, problemen hebben met verblinding en een algehele vermindering van de traanproductie, naast een paar andere uitdagingen.

Over het algemeen hebben leesbrillen een hoger scherpstelvermogen in het onderste deel van de lens. Ze danken hun naam aan hun vermogen om gebruikers te helpen de kleine lettertjes op hun medicijnflesjes, kranten of boeken te lezen.

 

WANNEER HEB IK EEN LEESBRIL NODIG?

Heb je een leesbril nodig? Dat hangt af van hoe ernstig het probleem is.

Eerst en vooral is een leesbril nuttig als u lijdt aan een aandoening die presbyopie wordt genoemd.

Dit betekent dat je het moeilijk vindt om dingen dichterbij te zien. U kunt dit probleem met de leeftijd ontwikkelen of het kan erfelijkheid zijn.

Bovendien hebt u ze mogelijk nodig als u objecten van dichtbij niet kunt zien. Is het moeilijk om boeken, sms’jes en ingrediënten op een menukaart te lezen?

Als dat zo is, zijn dit allemaal tekenen dat u de juiste leesbril nodig heeft.

WELKE STERKTE VAN EEN LEESBRIL HEB IK NODIG?

Het moeilijke deel is proberen te bepalen welke sterkte van een leesbril je nodig hebt.

Dit is nog een reden waarom u een professional wilt ontmoeten.

De tests die ze uitvoeren, kunnen helpen bepalen hoe ernstig het probleem is en welke sterkte van een bril u nodig heeft.

ZIJN LEESBRILLEN EFFECTIEF VOOR LANGDURIG COMPUTERGEBRUIK

Ten slotte moet u weten dat sommige leesbrillen nuttig kunnen zijn voor mensen die moeite hebben met het lezen van kleine tekst op hun scherm. Deze bril kan helpen bij het vergroten van de kleine tekst op websites die u aan het lezen bent.

Dat gezegd hebbende, de meeste leesbrillen zijn niet effectief in het verminderen van de effecten van schittering op het scherm en moedigen u aan om gevaarlijk dicht bij uw monitor te zitten.

Dus als u van plan bent uw leesbril voornamelijk voor de computer te gebruiken, lees dan verder om meer te weten te komen over computerleesbrillen.

WAT ZIJN COMPUTERLEESBRILLEN?

Veel mensen werken de hele dag op de computer en zetten daardoor hun ogen onder een ongelooflijke hoeveelheid stress. Een leesbril is dus mogelijk niet geschikt voor deze personen.

Als je in deze categorie past, wil je wat meer leren over computerleesbrillen.

Deze bril biedt hetzelfde vermogen om u te helpen kleine lettertjes te zien en vermindert ook de schittering van het scherm die pijn aan de ogen en hoofdpijn kan veroorzaken.

WAT DOEN COMPUTERLEESBRILLEN?

Computerleesbrillen zijn ontworpen voor mensen die dagelijks vele uren achter een computer werken.

Het grootste voordeel van computerleesbrillen is dat ze u kunnen helpen gemakkelijker en sneller in slaap te vallen.

De speciale reflecterende coating op de lens helpt schittering en blauw licht te verminderen dat je circadiane ritme in de war brengt, vooral als je de computer ’s nachts of je telefoon in bed gebruikt.

Als u een gewone bril gebruikt terwijl u naar uw apparaat staart, zult u waarschijnlijk moeite hebben om in slaap te vallen.

Bovendien kan een computerleesbril helpen bij het tegengaan van vermoeidheid van de ogen die gepaard gaat met langdurig computergebruik.

Dit komt omdat de coating op de lens tint en schittering weerkaatst en het voor onze ogen gemakkelijker maakt om de schittering en het licht dat onze digitale apparaten uitstralen te verwerken.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN COMPUTERLEESBRIL?

Overstappen op een computerleesbril levert u meerdere voordelen op.

Een computerbril kan u helpen het scherm veel beter te zien.

Ze verminderen ook vermoeide ogen en helpen je ogen ontspannen te houden. Ze zijn ook een goede manier om violet en blauw licht, zichtbaar licht met hoge energie en UV-licht te verminderen.

Zoals we eerder al zeiden, als je moeite hebt om in slaap te vallen, zal deze bril een wereld van verschil maken.

We raden u aan ze te dragen wanneer u naar digitale schermen kijkt, vooral 1-2 uur voor het slapengaan. Alleen al door ze te dragen, zullen ze je natuurlijk helpen om sneller in slaap te vallen, omdat je circadiane ritme niet nadelig wordt beïnvloed door alle schermverblinding en blauw licht.

Overmatige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot verschillende problemen, waaronder prostaatkanker, diabetes, hartaandoeningen en verlies van gezichtsvermogen.

Als u deze problemen wilt voorkomen, is een computerleesbril een goedkope en effectieve oplossing.

Het dragen van een paar kan u helpen uw netvlies te beschermen tegen verlies van het gezichtsvermogen.

Miljoenen mensen boven de 60 hebben een vorm van maculaire degeneratie ervaren en er is een kans dat veel daarvan te maken heeft met blauwe lichten.

Als u wilt voorkomen dat u een statistiek bent, moet u een computerleesbril dragen en uzelf beschermen.

COMPUTERBRIL VERSUS LEESBRIL

Leesbril Voor Beeldscherm

Computerbrillen en leesbrillen lijken op elkaar, maar er zijn ook veel verschillen. Het is belangrijk om erachter te komen welke het beste bij u past.

Om u te helpen de basis van uw kennis te vormen en de verschillen te begrijpen, hebben we deze infographic ontworpen om u een overzicht te geven van deze 2 soorten brillen.

Computerbril versus leesbril

Zoals u kunt zien, is een leesbril ontworpen voor mensen die problemen hebben met lezen, terwijl een computerbril is ontworpen om mensen te helpen die langdurig aan apparaat gebruik worden blootgesteld.

Een leesbril is het beste voor mensen die fysiek materiaal gaan lezen, zoals boeken met harde kaft of ingrediëntenlijsten.

Een leesbril is ontworpen om het zicht dichtbij te verbeteren voor objecten die zich zeer dicht bij uw gezicht bevinden.

Ze zijn niet goed voor het zicht op afstand, dus ze zullen niet helpen als je rondrijdt. Een leesbril is alleen goed voor het lezen van woorden dicht bij je gezicht.

U zult waarschijnlijk verder van uw computerscherm gaan zitten met een gemiddelde afstand van 20 tot 26 inch. Een leesbril is hiervoor niet geschikt.

Dit is waar een computerbril in beeld komt…

Ze zijn ontworpen om rekening te houden met de afstand die uw ogen van het computerscherm verwijderd zullen zijn en ze bieden tal van voordelen. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen om vermoeide ogen te verminderen en tegelijkertijd bescherming te bieden tegen schadelijk licht.

Het dragen van een computerbril kan het risico verkleinen dat u last krijgt van hoofdpijn, vermoeide ogen en beproefde, droge ogen terwijl u uren en uren op een computer werkt.

Een leesbril is voor sommige doeleinden goed, maar niet geschikt om op een computer te werken.

Als dat is wat je gaat doen, moet je overstappen op een computerbril.

Als u de bril probeert te vinden die het beste bij u past, is het belangrijk om na te denken over waarvoor u ze gaat gebruiken.

Lees de bovengenoemde informatie goed door, zodat u weet waar elk type bril goed voor is.

Doe dat en je zult in staat zijn om je ogen te beschermen, wat je ook doet.

 

ONZE LAATSTE GEDACHTEN OVER LEESBRILLEN VERSUS COMPUTERLEESBRILLEN

Brillen en lenzen kunnen voor heel verschillende doeleinden worden gemaakt.

Als u merkt dat uw ogen vermoeid raken nadat u de hele dag op de computer hebt gewerkt, is het misschien tijd om een ​​computerleesbril aan te schaffen.

 

Lees ook onze gerelateerde artikelen over lees en computerbrillen:

Leesbril Voor Computer Bestellen

Leesbril En Computer

Leesbril Computer Kopen

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering