Leesbril Ook Voor Computer in 2022

laatste update: 11-2022

Computerbril versus leesbril: welke heb je nodig?

Een bril is een bril, toch? Niet altijd.

Als het gaat om computerbrillen versus leesbrillen, lijken ze erg op elkaar.

Sommige mensen gebruiken zelfs een leesbril als computerbril. Het belangrijkste verschil komt neer op hoe ver het object van uw ogen verwijderd is.

Het andere verschil is dat computerbrillen vaak worden geleverd met een tint of een speciale coating die helpt bij het filteren van irriterend licht dat afkomstig is van computerschermen.

Leesbril Ook Voor Computer

Laten we snel een overzicht geven van de verschillende soorten brillen die u kunt dragen voor computergebruik, lezen en normale activiteiten.

Computerbril: gebruik voor verlichte digitale schermen, gemiddeld 24 inch van uw ogen
Leesbril: Gebruik voor het lezen van gedrukte boeken of documenten, op een afstand van gemiddeld 15 inch van uw ogen
Normale bril: gebruik voor algemene zichtcorrectie; in enkelvoudig of bifocaal / progressief op recept
FL-41 bril: te gebruiken voor bescherming tegen schadelijk licht, of om lichtgevoeligheid of migraine te verminderen

Een opmerking over FL-41-brillen.

Hoewel veel mensen deze niet zouden kennen onder de naam ‘computerbril’, helpt de speciale tint waarmee ze zijn bedekt om specifieke soorten licht uit te filteren.

Dit is inclusief het licht van verlichte digitale schermen. Bij Axon Optics maken we een geavanceerde versie van FL-41-brillen waarvan is aangetoond dat ze de ongemakkelijke symptomen verminderen van mensen die gevoelig zijn voor fel licht (een aandoening die fotofobie wordt genoemd ) of migraine .

Blijf lezen om erachter te komen waarom deze bescherming belangrijk kan zijn.

Computerbrillen: verminder vermoeide ogen en verminder schittering op het scherm
Wanneer u op uw computer werkt, voelt u vermoeide ogen, beklemming tussen de neus, druk op uw slapen of hoofdpijn?

Dan kunt u baat hebben bij een computerbril.

Er zijn een paar factoren die bijdragen aan deze symptomen:

Factor 1:

Vermoeidheid van de ogen: Ten eerste kunnen uw ogen te hard werken om gedurende lange tijd op een vaste afstand te staren. Mogelijk hebt u wat vergroting nodig om dingen gemakkelijker te maken en vermoeide ogen te voorkomen.

Een computerbril is een speciale bril met een vergrotingsvermogen.

De vergroting is ontworpen om de vermoeide ogen te verlichten wanneer u naar een object kijkt dat zich op ongeveer de afstand van uw computerscherm bevindt, ongeveer 24 inch.

Ze verlichten de spierspanning in het oog en zorgen ervoor dat de spieren buiten het oog niet moeten overbelasten, waardoor ze moe kunnen worden van het zo lang staren op dezelfde korte afstand.

Dr. Joseph Allen van de Buffalo Eye Clinic zegt: “Ik vergelijk dit graag met gewichtheffen. Onze ogen zijn niet echt bedoeld om onze [blik] zo lang op een bepaalde afstand te houden.

Het is net zoiets als een gewicht van 20 pond optillen en proberen het daar zo lang mogelijk vast te houden. Uiteindelijk zullen je spieren moe worden. E

en computerbril verlaagt in wezen het gewicht, dus misschien houdt u een gewicht van 5 pond vast in plaats van 20.”

Met de juiste vergroting hoeven uw ogen niet zo hard te werken om te zien waar u aan werkt.

Factor 2 :

Irriterend licht: Ten tweede kan het blauwe licht dat door het scherm wordt gegenereerd uw ogen harder laten werken om contrast te zien, wat erg moeilijk voor ze kan zijn.

Overmatige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot migraine, hoofdpijn, tranende ogen en andere ongemakken. Een coating of tint die helpt om het blauwe licht uit te filteren, kan aan elk soort lens worden toegevoegd.

Deze worden vaak blauwlichtbrillen genoemd en zijn ontworpen om de belasting van de ogen door blauw licht te verminderen.

Een blauwlichtbril is echter niet noodzakelijk een computerbril.

U kunt uw computerbril met of zonder anti-blauwlichtcoating bestellen, maar de juiste vergroting is waar het bij een computerbril om draait.

Computerbril versus leesbril: twee verschillende scenario’s

De meeste mensen hebben een ander vergrotingsniveau nodig voor close-up lezen dan voor het gebruik van een computer, die meestal verder naar achteren staat.

Het gebruik van de verkeerde bril voor uw situatie kan uw ogen zelfs vermoeider maken.

Gebruik een computerbril als u een digitaal scherm gebruikt dat zich op ongeveer 24 inch van uw ogen bevindt. U kunt ervoor kiezen om een ​​computerbril te gebruiken die blauwlichtfiltering heeft.

Gebruik een leesbril bij het lezen van boeken of gedrukte documenten, die meestal veel dichterbij worden gehouden, ongeveer 15 inch. U hebt de blauwlichtfiltering niet nodig als u op deze manier leest.

Leesbril Ook Voor Computer

Een woord van waarschuwing over blauwlichtbrillen

Blauwlichtbrillen maken vaak deel uit van dit gesprek, omdat zowel een leesbril als een computerbril desgewenst de blauwe blocker-coating als optie kan hebben.

U kunt echter ook blauwe blokkers kopen die helemaal geen vergroting hebben.

U kunt deze gebruiken wanneer u uw tv of computer prima kunt zien, maar gewoon uw blootstelling aan blauw licht wilt verminderen.

Omdat het blauwe licht dat wordt gegenereerd door computermonitoren en andere digitale schermen zwaar voor uw ogen kan zijn, kan langdurige blootstelling leiden tot symptomen zoals droge ogen, wazig zien, hoofdpijn en slaapstoornissen.

De blauwlichtglazen die vaak worden gebruikt om de blootstelling aan blauw licht te verminderen, zijn niet dezelfde als de nauwkeurig getinte lenzen .

Blauwe blokkers zijn ontworpen voor iedereen die vermoeide ogen kan ervaren na het kijken naar LED-schermen op tablets, smartphones en andere elektronische apparaten – niet noodzakelijk voor lichtgevoelige mensen.

En zoals je in dit artikel zult lezen , roept recent onderzoek vragen op over hun effectiviteit.

Als u lichtgevoelig bent of schadelijk licht wilt filteren, met of zonder voorschrift voor gezichtsvermogen, dan zal de fotofobie-bril  waarschijnlijk helpen.

Ze kunnen vermoeidheid van de ogen en fotofobie symptomen zoals droge ogen, migraine, loensen, misselijkheid en meer verminderen.

Computerleesbril.nl precisie getinte lenzen zijn heel anders dan blauwlichtblokkers en zijn effectiever in het blokkeren van pijnlijk licht.

Dit komt omdat ze specifiek blauw en amber licht blokkeren, waarvan is aangetoond dat het de schadelijke soorten zijn. Dit is misschien de reden waarom ze zo effectief zijn voor de behandeling van lichtgevoeligheid en migraine .

Zelfs mensen die niet lichtgevoelig zijn zullen waarschijnlijk meer verlichting krijgen van computerleesbril.nl lenzen dan de meeste blue blocker computerbrillen.

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Computerleesbril Ervaringen

Computer En Leesbril Ineen

Computer Leesbril Kopen Online

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering