Leesbril Gebruiken Voor Computer in 2022

laatste update: 11-2022

Is een leesbril anders dan een Computerleesbril?

Eerst en vooral wordt een gewone leesbril gebruikt voor close reading.

Alles binnen 35 cm van uw ogen wordt beschouwd als close reading.

Beeldschermbril Of Leesbril

Een boek, tablet of je mobiele telefoon op natuurlijke leesafstand houden is binnen deze afstand. Dit kan worden gecorrigeerd met een standaard leesbril.

Afstanden groter dan 35 cm worden als tussenzicht beschouwd.

Dit omvat taken zoals computerwerk die misschien dichtbij lezen lijken, maar in werkelijkheid buiten de beoogde afstand en het doel van een leesbril vallen.

Zijn goedkope leesbrillen slecht voor je ogen?

Goedkope leesbrillen zijn waarschijnlijk slechter voor het milieu dan voor uw ogen.

Ze zijn wegwerpbaar en staan erom bekend dat ze zeer gemakkelijk breken.

Ondanks de geruchten, zal een goedkope leesbril of een leesbril met een verkeerde sterkte geen schade aan uw ogen veroorzaken.

In het ergste geval zal de verkeerde dioptrie van een leesbril je concentratievermogen alleen maar belemmeren.

Dat is het eigenlijk.

Dit is geen groot probleem voor korte leessessies. Maar als u een fervent boekenwurm bent, kan deze onbalans van brandpuntskracht vermoeide ogen en mogelijk leeshoofdpijn veroorzaken.

Is het oké om een ​​leesbril te dragen als je perfect zicht hebt?

Als u perfect kunt zien, kunt u nog steeds een leesbril dragen om de belasting van uw ogen bij het lezen te verminderen.

Dit hulpmiddel kan erop wijzen dat uw zicht van dichtbij begint te verslechteren, maar een leesbril is puur een vergrootglas.

Dit vermindert de belasting van de oogspieren die samentrekken rond de zachte kristallijne lens in uw oog om close-focus te creëren.

Computerbrillen met vergroting zijn beter te omschrijven als enkelvoudige brillenglazen. Dit zijn op maat gemaakte lenzen, specifiek voor uw sterkte voor elk van uw ogen.

Deze zorgen voor een bril die specifiek is voor computergebruik.

Kan een leesbril helpen bij computervermoeidheid?

Een leesbril wordt niet aanbevolen om te helpen bij het gebruik van de computer, omdat ze gemaakt zijn om op korte afstand te lezen binnen een straal van 35 cm.

Computervermoeidheid en leeshoofdpijn kunnen worden verholpen door een enkelvoudige of varifocale lens te gebruiken die uw tussenzicht corrigeert.

Computerbril: de op maat gemaakte bril voor computergebruik.

Computerleesbrillen zijn brillen die speciaal zijn ontworpen voor het bekijken van computers, tablets en smartphones.

Computerleesbrillen zijn bedoeld voor close-uptaken. Ze moeten beter niet worden gedragen voor autorijden of algemeen gebruik.

Computerbrillen verlichten focusstress van computergebruik dat digitale oogvermoeidheid kan veroorzaken .

Sommige computerbrillen beschermen uw ogen ook tegen blauw licht dat wordt uitgestraald door de schermen van digitale apparaten.

Waarom is het beter een ​​Computerleesbril te dragen?

Kort gezegd, computerbrillen verminderen de hoeveelheid scherpstelling die uw ogen moeten doen bij het bekijken van digitale apparaten. Dit is geruststellend voor mensen van alle leeftijden.

Het is vooral handig als u ouder bent dan 40. Dit is het moment waarop we symptomen van presbyopie beginnen te ervaren – het normale leeftijdsgerelateerde verlies van het vermogen om dichtbij scherp te stellen.

Een computerbril moet ook eventuele bijziendheid , verziendheid of astigmatisme corrigeren .

Onderzoek toont aan dat zelfs kleine hoeveelheden niet-gecorrigeerde brekingsfouten computervisieproblemen en verminderde productiviteit kunnen veroorzaken.

Computerbril versus leesbril

Een computerbril verschilt in een aantal opzichten van een gewone bril of leesbril .

Voor het grootste comfort moeten uw computerscherm en digitale apparaten ongeveer 20 tot 26 inch van uw ogen verwijderd zijn. Dit wordt beschouwd als de tussenliggende zone van het zicht – dichterbij dan het zicht op de auto (“afstand”), maar verder weg dan het zicht (“dichtbij”).

Als u jonger bent dan 40 jaar en een bril op sterkte draagt, biedt deze bril een helder zicht op alle kijkafstanden. Maar scherpstellen op tussenliggende en nabije objecten vereist nog steeds inspanning van de ciliaire spier in uw oog.

Hoe langer je naar je computer- en telefoonscherm staart, hoe vermoeider deze spier en je ogen worden.

Als u presbyopie begint te ervaren, kunnen bifocale lenzen een duidelijk zicht op afstand en dichtbij bieden. Maar intermediair zicht (nodig voor computergebruik en het zien van je smartphone) blijft vaak een probleem.

Progressieve lenzen en trifocale lenzen bieden enige hulp voor het intermediaire zicht. Maar ze hebben vaak niet een voldoende grote tussenzone voor comfortabel computerwerk.

Om deze redenen proberen veel mensen een leesbril voor computergebruik. Maar ook deze hebben beperkingen.

Over het algemeen heeft een computerbril ongeveer 60% van het vergrotende vermogen van een leesbril. (De optimale vergroting hangt af van hoe ver u het liefst van uw computerscherm zit en hoe dicht u uw digitale apparaten vasthoudt.)

In de winkel gekochte leesbrillen zijn gewoon vergrotende lenzen in een frame.

Een goede Computerleesbril daarentegen doet drie dingen:

  1. Corrigeert eventuele brekingsfouten die u heeft.
  2. Bieden eeen de optimale hoeveelheid vergroting voor het bekijken van uw digitale apparaten.
  3. Beschermen uw ogen tegen blauw licht.
Bescherm je ogen tegen blauw licht.

Ook positioneert een op maat gemaakte computerbril het optische midden van de lenzen direct voor uw pupillen wanneer u uw apparaten gebruikt. Deze tussenliggende pupilafstand wordt niet aangepast in leesbrillen die in de winkel worden gekocht.

En in de winkel gekochte leesbrillen bieden doorgaans weinig of geen bescherming tegen blauw licht.

Op maat gemaakte computerbrillen bieden een breed, duidelijk zicht op uw digitale apparaten, verminderen de inspanning om scherp te stellen en bieden het extra voordeel van bescherming tegen blauw licht.

Lenscoatings en tinten van de Computerbril

Voor het grootste comfort moeten de lenzen van uw computerbril een antireflectiecoating hebben . Reflecties van de voor- en achterkant van brillenglazen kunnen vermoeide ogen veroorzaken. Antireflectie (AR) coating elimineert deze vervelende reflecties.

Een blauwlichtfilter is ook essentieel om uw ogen te beschermen tegen potentieel schadelijk hoogenergetisch blauw licht dat wordt uitgestraald door digitale apparaten. BluBlock lenzen zijn voorbeelden van hoogwaardige lenzen met AR coating.

Uw oogarts kan u ook aanraden om een ​​milde tint toe te voegen aan de lenzen van uw computerbril om verblinding door overheadverlichting te verminderen.

Leesbril Gebruiken Voor Computer

Waar de beste Computerleesbril kopen.

Weersta de verleiding om een ​​goedkope, vrij verkrijgbare leesbril voor computergebruik te kopen.

Bij Computerleesbril.nl verkopen we een reeks kwaliteits Computerbrillen met leuke en mooie brilmonturen.

 

Nog meer interessante artikelen over de Computerleesbril:

Computerleesbril Ervaringen

Computer En Leesbril Ineen

Leesbril Ook Voor Computer

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering