Leesbril Computer Kopen in 2022

laatste update: 11-2022

Computer leesbril

VOOR UW COMPUTER EN AL HET ANDERE
DIGITALE VERMOEIDE OGEN / COMPUTERVISIESYNDROOM + LEESBRIL

Dat pijnlijke, vermoeide gevoel in uw ogen na een paar uur kijken naar een computerscherm kan Digital Eye Strain zijn (kortweg DES, ook algemeen bekend als Computer Vision Syndrome ).

Dat vermoeide ogen, visuele problemen, belemmerde visuele vermogens en oogirritatie kunnen worden veroorzaakt door soms maar minimaal twee uur per dag naar digitale apparaten te staren.

Of u nu een telefoon, tablet, laptop of computermonitor gebruikt, er zijn verschillende symptomen die mensen kunnen ervaren.

Leesbril Computer Kopen

 

De meest voorkomende symptomen kunnen oog- en zichtproblemen zijn, zoals:

Oogvermoeidheid / vermoeide ogen
Vermoeide ogen
Oog ongemak
Hoofdpijn
Droge ogen / jeukende ogen / geïrriteerde ogen
Wazig zien / dubbel zien
Nekpijn / schouderpijn / rugpijn

BLAUWLICHTBRIL KOPEN

Mensen kunnen de symptomen van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain anders ervaren – ze voelen elk type ongemak, of slechts één – en sommigen zijn mogelijk meer vatbaar voor Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain dan anderen.

Degenen die bijvoorbeeld specifieke elementen van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain meer acuut ervaren, kunnen het gevoel hebben dat hun ogen aan het eind van de dag ongelooflijk uitgeput zijn in plaats van dat hun ogen hen slechts een beetje storen.

Er zijn twee hoofdoorzaken van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain kan zijn: langdurige blootstelling aan blauw licht en verblinding .

Blue Light is hoogenergetisch licht dat digitale apparaten en LED-lampen uitstralen.

Blue Light bevindt zich aan het einde van het zichtbare lichtspectrum, direct naast UV-licht.

De korte golflengte, die omgekeerd evenredig is met het energieniveau (wat betekent dat hoe korter de golflengte, hoe hoger de energie), zorgt ervoor dat die hoge energie kan binnendringen en kan de ciliaire spier in het oog belasten, en kan dus leiden tot Computer Vision Syndrome en Digital Eye Deformatie.

De bijnaam van Blue Light is niet voor niets HEV-licht (hoogenergetisch zichtbaar licht)!

Bovendien zou het vermogen van Blauw Licht om onze ogen te penetreren onze melatonine-afscheiding kunnen onderdrukken. Melatonine is de neurotransmitter die helpt bij het reguleren van onze slaap ’s nachts en waakzaamheid gedurende de dag, evenals het in stand houden van het circadiane ritme van ons lichaam (de interne 24-uursklok van ons lichaam, die onze slaap-waak-cyclus regelt).

Omdat langdurige blootstelling aan blauw licht (het meest relevant, van onze schermen) deze neurotransmitter onderdrukt, kan al dat nachtelijke telefoon-, laptop- en tv-gebruik je geest ertoe brengen te denken dat het nog steeds alert en wakker moet zijn, wat kan maken het moeilijker om in slaap te vallen en door te slapen.

Er zijn ook lopende onderzoeken in dier- en stamcelmodellen die een potentiële positieve correlatie aantonen tussen overmatige blootstelling aan blauw licht en netvliesbeschadiging; dit lijkt op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

Bedenk hoe UV-licht – de buurman van Blue Light in het zichtbare lichtspectrum – onze huid en hoornvlies beschadigt.

Daarom dragen we sunblock en een zonnebril met UV-coating om onszelf te beschermen.

Met de negatieve effecten van overmatige blootstelling aan UV in gedachten, is langdurige blootstelling aan blauw licht en de mogelijke negatieve effecten die daarmee gepaard kunnen gaan niet geheel verrassend, toch?

Verblinding, de tweede boosdoener van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain, is onnodige feedback die het oog binnenkomt.

Dit kan op zijn beurt de ciliaire spier in het oog belasten en problemen veroorzaken zoals droge, gespannen, geïrriteerde ogen en hoofdpijn.

We ervaren echter niet alleen schittering van onze schermen. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld tijdens het rijden ’s nachts bijzonder gevoelig zijn voor verblinding door tegenliggers.

Dat is waar onze antireflectiecoating (antireflectie/AR) om de hoek komt kijken.

Ongeacht de vergroting die je kiest, al onze lenzen worden geleverd met onze AR-coating die 99% van de schittering van zowel onze schermen als de wereld om ons heen blokkeert.

 

Leesbrillen (en computerbrillen) zijn een onderhoudsarme oplossing voor wazig zicht en moeite met scherpstellen voorbij de symptomen die worden ervaren als gevolg van Computer Vision Syndrome (ook bekend als Digital Eye Strain).

Bij een leesbril hebben beide lenzen dezelfde vergrotingskracht en wordt de locatie van het optische centrum van de lenzen niet per persoon aangepast.

Met bril op sterkte met gepersonaliseerde scripts en die u van een arts ontvangt, kan de sterkte en het optische centrum van elke lenzen verschillen, afhankelijk van uw unieke behoeften (iemand die bijvoorbeeld een doktersrecept voor een bril nodig heeft, heeft mogelijk een sterkere vergroting nodig voor één oog dan de andere).

Als u een door een arts voorgeschreven bril heeft, is het optische centrum van elke lens uniek voor uw oog en komt het overeen met het optische centrum van uw oogbol, zodat u zich het beste op een object kunt concentreren.

Als u na het uitproberen van onze Blue Light-filtering, verblindingsblokkerende lezers nog steeds hoofdpijn, vermoeide ogen en mogelijk zelfs misselijkheid ervaart, heeft u mogelijk een sterker of persoonlijker recept nodig.

Als u deze symptomen ervaart, raden we u aan naar een oogarts te gaan voor een meer op maat gemaakt leesbrilrecept.

WAT ZIJN COMPUTERLEESBRILLEN?

Twee van de belangrijkste boosdoeners achter Digital Eye Strain en Computer Vision Syndrome (wat in wezen uitwisselbare termen zijn) zijn blauw licht en verblinding.

Deze bijproducten van digitale schermen kunnen bijdragen aan veel symptomen, waaronder vermoeidheid van de ogen, vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn, geïrriteerde ogen en wazig zicht.

Bij computerleesbril.nl ontwerpen we speciaal lenzen om blauw licht te absorberen en toch vrijwel helder te blijven zonder de kleurperceptie of scherpte te beïnvloeden.

We bereiken dit door een natuurlijk voorkomend blauwlicht-filterend oculair pigment te nemen en dit te combineren met ons lensmateriaal en witmakende componenten.

Door deze gepatenteerde methode hebben we een lens gecreëerd die de perfecte balans is tussen mode en functie.

Vervolgens brengen we een premium AR (anti-reflective, ook bekend als anti-glare) coating aan op de bovenkant om 99% van de schittering te elimineren.

Iets om in gedachten te houden is dat mensen niet alleen de schittering van onze digitale schermen ervaren!

Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld tijdens het rijden ’s nachts bijzonder gevoelig zijn voor verblinding door tegenliggers. Vanwege deze levensstijlbehoefte en ongeacht de vergroting die u kiest,

Onze computerleesbrillen zijn voor mensen met 20/20 zicht, die een lichte vergroting nodig hebben en die contactlenzen dragen. Ongecorrigeerd zicht of niet, uw ogen zullen niet afhankelijk worden van de positieve voordelen van onze lenzen, en uw computervisiesyndroom en digitale oogbelasting kunnen aanzienlijk verminderen.

Voor onze lees- en computerbril, je hebt geen doktersbriefje nodig om een ​​paar te krijgen.  Mensen in het digitale tijdperk die moeite hebben om zich te concentreren op objecten die zich op een afstand van 12-14 inch bevinden – die wazig zien, gespannen ogen of oogongemakken ervaren omdat u moeilijker kunt scherpstellen op objecten die dichtbij zijn – kunnen overwegen om een ​​Felix Gray-leesbril voor computer te geven scherm gebruik een werveling.

Onze leesbrillen zijn verkrijgbaar in de vergrotingsfactor +0,5, +1,0, +1,5, +2,0 en +2,5. Hoe hoger het leesvermogen, hoe groter de lenzen!

 

Leesbril Computer Kopen

HOE WERKT EEN COMPUTERLEESBRIL?

Traditioneel zijn andere Blue Light-lenzenzijn donkergeel getint om blauw licht te filteren.

Dit heeft twee nadelen. Ten eerste is je kleurperceptie volledig vervormd omdat alles geler lijkt.

Ten tweede zijn gele lenzen niet zo esthetisch.

Sommige brillenbedrijven kiezen echter niet voor het gele filter en coaten hun lenzen.

Deze lagen zijn schijnbaar helder totdat je voor een scherm staat, waarna ze blauw lijken omdat de coating het blauwe licht afbuigt. Helaas zijn coatings ook minder effectief omdat ze zich over het algemeen niet richten op de golflengten met de hoogste energie van blauw licht (terwijl onze bril bijna 90% van het hoge energiebereik van blauw licht 400-440 nm filtert).

Deze minder effectieve Blue Light-filters kunnen ook afbrokkelen of loslaten door herhaald en normaal gebruik, wat uiteindelijk het doel van Blue Light-filterende computerbrillen tenietdoet.

Bij computerleesbril.nl ontwerpen we speciaal lenzen om blauw licht te absorberen, terwijl ze vrijwel helder blijven en de kleurperceptie of scherpte niet beïnvloeden.

We bereiken dit door een natuurlijk voorkomend blauwlicht-filterend oculair pigment te nemen en dit te combineren met ons lensmateriaal en witmakende componenten.

Door deze gepatenteerde methode hebben we een lens gecreëerd die de perfecte balans is tussen mode en functie.

Alleen op dit punt brengen we een premium AR-coating (antireflectie / antireflectie) aan de bovenkant aan, die schittering elimineert terwijl het niet tegen het Blue Light-filter werkt.

Naast deze ontspiegelde, Blue Light-filterende digitale bescherming, bieden lezers een vergrotingsvermogen waarmee u kunt scherpstellen op objecten van dichtbij, op ongeveer 12-14 inch afstand, zonder uw ogen verder te belasten.

Ook hier heb je geen traditioneel doktersrecept nodig om deze bril te dragen.

Als u wazig zicht ervaart buiten de symptomen van Digital Eye Strain en Computer Vision Syndrome en uw ogen verder gespannen, geïrriteerd of droog zijn bij het bekijken van schermen – of andere objecten – van dichtbij, kunnen computerleesbrillen het proberen waard zijn.

Mensen die dubbelzien ervaren, met of zonder scherm, kunnen ook meer comfort ervaren door onze Blue Light-filterende, schittering-blokkerende leesbril.

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Leesbril Voor Computer Laptop

Leesbril Voor Smartphone Kopen

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering