Computerleesbril Ervaringen in 2022

laatste update: 11-2022

Computerbril review (door Monica)

Jaren geleden liep ik eens een brillenwinkel binnen en vroeg ik of er zoiets als een computerbril bestond. Ik werd toen maar een beetje raar aangekeken want de man had geen idee waar ik het over had.

Als ik last had van mijn ogen dan had ik waarschijnlijk een leesbril nodig. ik heb toen mijn ogen laten testen en daar kwam niks uit dus helaas naar huis met niks.

Dagelijks werk ik achter de computer en heb zolang ik mij kan herinneren snel hoofdpijn en ik denk dat deels ook komt door het staren naar een beeldscherm.

Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat het goed voor je is om uren in dat licht te kijken en die kleine lettertjes te lezen (ook al heb je nog goede ogen).

Nu zijn een paar jaar verder en weet ik inmiddels helaas dat ik wel een bril op sterkte nodig heb. Ik ben maar gaan googlen naar mooie brillen zag ik ineens wel veel berichten over “de computerbril” of “beeldschermbril”. Hhmmm interessant!

Ik heb dus bijna dagelijks hoofd en nekpijn en ik merk het vooral in de avond na het werken als ik dan op mijn telefoon op tablet kijk dat mijn ogen gewoon pijn doen en snel gaan tranen.

Ik kwam terecht op een site en las dat ze daar de computerleesbrillen hebben. Een bril met speciale glazen wat ontworpen is voor langdurig werken achter de computer of ander “artificial lights”

Deze bril moet ervoor zorgen dat je ogen minder snel vermoeid raken wat daardoor weer hoofdpijn of nekpijn kan veroorzaken. Ik kan alleen niet zo goed vinden wat de bril dan precies zo anders maakt.

Computerleesbril Ervaringen

Op de ene website lees ik dat de glazen van een computerbril een bepaalde coating hebben die de straling van het licht filteren maar op andere sites lees ik weer dat er een zeer lichte sterkte in zit en daardoor vergelijkbaar is met een leesbril.

Ik weet het niet en eerlijk gezegd maakt het mij ook niet uit.

Ik wil er toch een bestellen om uit te proberen en als het werkt ben ik alleen maar super blij.

Het duurde 2 weken voordat ik hem in huis had, best wel lang vond ik… maar goed, ik had geen haast.

Ik moet eerlijk zeggen dat als ik 2 weken op mijn online bestelling van kleding of schoenen zou moeten wachten dan zou ik er wel depri van worden.

Anyway… de bril word bezorgd in een klein doosje en daarin zit een hoesje van stof, een schoonmaakdoekje en een plastic beschermhoesje.(Deze plastic hoes was overigens gevouwen waardoor ik hem heb weggegooid.)

Ik heb de bril nu een paar dagen gedragen thuis als ik op mijn telefoon/tablet bezig ben en ook op werk achter mijn computer en ik vind hem wel fijn dragen.

Ik vind alleen wel dat ik eruit zie als een supernerd haha…

Het is een groot en licht montuur waardoor ik vaak een beetje vergeet dat ik hem op heb. Fijn is dat!

Het model pas niet echt bij mijn gezicht maar dat maakt mij voor nu even niet zoveel uit.

Ik merk wel dat er iets van sterkte in zit (of ik ben gek aan het worden) omdat mijn ogen altijd eerst even moeten wennen als ik hem opdoe.

Ook zie ik als ik naar mijn beeldscherm kijk dat de kleur wat warmer is.

Weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen maar ik heb wel het gevoel dat het wat rust geeft. Ik heb nu ook de afgelopen paar dagen niet zoveel hoofdpijn gehad.

Of dit toeval is weet ik niet, wellicht ook een beetje placebo effect maar wie weet helpt de bril toch echt!

Ik ben best positief en blijf hem in ieder geval voorlopig dragen en ik zal er wel op terug komen als ik van mening verander ?

 

De beste blauwlichtbril

We hebben veelgestelde vragen aan deze gids toegevoegd om onze lezers beter van dienst te kunnen zijn.

Als je de hype gelooft, zal een blauwlichtblokkerende bril hoofdpijn voorkomen, vermoeidheid van de ogen verminderen en je helpen slapen als een baby. Maar de meeste lichtbronnen (inclusief de zon) produceren van nature blauw licht en hebben dat altijd gedaan, dus waarom proberen we het plotseling te blokkeren?

En doen deze brillen wat ze beweren?

Het antwoord is duister, maar we kunnen je vertellen wat wetenschappers eigenlijk weten over de gevaren van blauw licht – en enkele stevige en stijlvolle blauwlichtbrillen voorstellen die je misschien wilt proberen.

Om de waarheid te achterhalen, hebben we 13 brillen getest, bijna twee dozijn onderzoeken gelezen en drie optometristen, twee slaapexperts, twee brillenaanbieders, een arts en een ergonomie-expert geïnterviewd.

Het is een feit dat iedereen die wonderen belooft met een blauwlicht-blokkerende bril, waarschijnlijk iets verkoopt.

Het eigenlijke onderzoek is complex en er is geen consensus.

Kortdurende blootstelling aan blauw licht door dagelijks gebruik van digitale apparaten is niet schadelijk voor uw ogen, en er is geen duidelijk antwoord op de vraag of jarenlange blootstelling gevaarlijker is.

Evenzo zal een bril uw hoofdpijn of migraine niet op magische wijze genezen. Mensen die u iets anders vertellen, hebben niet de gegevens om er een back-up van te maken.

Onze experts waren het erover eens dat een blauwlichtblokkerende bril nuttig is om u te helpen in slaap te vallen (en te blijven), omdat ze de effecten van blauw licht op uw slaap-waakcyclus kunnen helpen tegengaan.

Als je ze wilt proberen, vind je hieronder de modieuze en comfortabele paren die we aanbevelen, plus wat we hebben ontdekt over blauw licht en enkele tips voor het online winkelen voor blauwlicht-blokkerende brillen.

Computerleesbril Ervaringen

Wat is blauw licht en moet je het blokkeren?

Stel je voor dat licht door een prisma gaat, dat het uitwaaiert in de kleuren van de regenboog.

Elke kleur die u ziet, maakt deel uit van het zichtbare lichtspectrum, dat wordt bepaald door golflengten. Kortere golflengten (de kleinere getallen in de bovenstaande grafiek) worden over het algemeen schadelijker naarmate ze afnemen .

Daarom willen veel mensen voorkomen dat te veel blauw en violet licht hun ogen bereikt. H

et is echter geen goed idee om blauw licht volledig uit te bannen. Het wordt gevonden in elke lichtbron, inclusief zonlicht, en staat erom bekend dat het je aandacht en humeur verbetert.

De langetermijneffecten op de gezondheid van het oog zijn onduidelijk, maar sommige onderzoeken hebben aangetoond dat netvliescellen van ratten afsterven wanneer ze worden blootgesteld aan extreme niveaus van blauw licht.

Blauw licht speelt een belangrijke rol bij het beheersen van je slaapcyclus.

Te veel ervan – zelfs alledaagse niveaus, als je veel tijd voor een scherm doorbrengt – is problematisch gebleken.

Daglicht, dat blauw licht bevat, helpt je interne klok te vertellen wanneer het tijd is om de dag te beginnen of te hooien. Als u ’s nachts te lang naar een apparaat dat blauw licht uitstraalt, denkt u misschien dat het nog dag is.

Vooral blauw licht blijkt melatonine ongeveer twee keer zo lang te onderdrukken als groen licht. Dat kan het verschil betekenen tussen in slaap vallen in 30 minuten en een uur .

Overdag kan een dergelijke blootstelling aan blauw licht je alert houden, maar in de avonduren kan dit potentieel problematisch zijn (daarom hebben veel apparaten nachtmodi die het scherm een ​​gelige tint geven).

Gebrek aan slaap beïnvloedt elk deel van ons lichaam, vertelden onze slaapexperts ons. Het kan van invloed zijn op uw hart, cognitieve vaardigheden en immuunsysteem, en kan leiden tot diabetes – en meer. “Het is als roest in je auto”, zegt dr. Chris Winter, neuroloog en slaapspecialist. “Het is nooit goed, zelfs als je het niet in realtime ziet gebeuren.”

Werkt een blauwlichtblokkerende bril?

We lazen bijna twee dozijn onderzoeken en standpunten over blauwlicht-blokkerende technologie en interviewden drie optometristen, twee brillenaanbieders, twee slaapspecialisten, een arts en een ergonomie-expert.

Na al ons onderzoek konden we deze vraag nog steeds niet definitief beantwoorden (we hebben er jaren geleden naar gekeken en kwamen tot een even onzekere conclusie). Het is handiger om na te gaan waar je een blauwlicht-blokkerende bril voor gebruikt.

Brillen met blauw licht kunnen het gemakkelijker maken om in slaap te vallen

Een bril die blauw licht blokkeert, is het proberen waard als je merkt dat je aan het woelen en draaien bent nadat je uren voor schermen hebt gezeten, vooral als je doomscrollt op je telefoon.

Het blauwe licht dat door deze apparaten wordt uitgestraald, vertelt je lichaam om wakker te blijven wanneer je eigenlijk zou moeten ontspannen om naar bed te gaan. Een bril die een percentage van het blauwe licht dat je ogen absorberen blokkeert, kan voorkomen dat je moeilijk in slaap valt.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, en je wordt nog steeds blootgesteld aan het blauwe licht dat wordt uitgestraald door verschillende huishoudelijke artikelen, behalve je telefoon of computer.

De voordelen van het blokkeren van blauw licht om in slaap te vallen verbeteren wel als je een bril toevoegt, zei Roy Raymann, de wetenschappelijk directeur van SleepScore Labs , omdat ze zijn ontworpen om alle bronnen van blauw licht te blokkeren, zoals je bedlampje, televisiescherm en koelkastlamp.

Persoonlijk heb ik gevonden dat een combinatie van deze twee strategieën gunstig is.

Het gebruik van lenzen op sterkte met blauwlicht-blokkerende technologie en het instellen van mijn apparaten in de nachtmodus met een kleurenfilter heeft me de afgelopen weken geholpen om sneller in slaap te vallen.

Blauwlichtbrillen hebben hoogstwaarschijnlijk geen effect op digitale oogvermoeidheid en oogletsel op lange termijn
Oogexperts zeggen dat de lage niveaus van blauw licht van uw computerscherm uw ogen waarschijnlijk niet vermoeid en pijnlijk maken – het is waarschijnlijker dat u, terwijl u zich intensief op uw scherm concentreert, minder knippert, wat resulteert in drogere ogen.

Dit kan leiden tot digitale vermoeidheid van de ogen en mogelijk wazig zicht, droge ogen en hoofdpijn.

Het is vergelijkbaar met hoe je je zou kunnen voelen na perioden van intense focus, zoals het lezen van een boek of het met de hand schrijven van je memoires met een pandemiethema.

Voorstanders van een blauwlicht-blokkerende bril wijzen op een ander ooggezondheidsprobleem:

leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, die optreedt wanneer het macula-deel van uw netvlies (het centrale deel van de achterkant van uw oogbol) is beschadigd.

Volgens de AAO is het de belangrijkste oorzaak van verlies van gezichtsvermogen bij mensen van 50 jaar en ouder.

Recente onderzoeken tonen aan dat extreem hoge niveaus van blauwlichtstraling het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kunnen verhogen, maar de AAO , de AOA en de Britse Vereniging van Optometristen stellen allemaal dat blauw licht van digitale apparaten geen nadelige effecten veroorzaakt. .

Een blauwlichtblokkerende bril kan het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie helpen verminderen, maar voorlopig is het bewijs niet definitief.

Computerleesbril Ervaringen

Waar moet je op letten bij een blauwlichtblokkerende bril?

Online een bril kopen is lastig omdat u ze niet kunt passen om een ​​bril te vinden die zowel comfortabel is als bij uw gezichtsvorm past.

De meeste vrij verkrijgbare brillen worden in slechts een paar maten verkocht, terwijl brillen op sterkte en sommige duurdere zonnebrillen zonder recept meestal drie cijfers in de armen hebben, zoals 50-16-135.

Dit zijn millimetermetingen die overeenkomen met respectievelijk de lensbreedte, brugbreedte en armlengte. Verwijder een deel van het giswerk door een goed passende bril te gebruiken om uw maat te bepalen.

Kijk naar de cijfers of, als ze ontbreken, meet de frames zelf op.

Probeer vast te houden aan een bril die nauw overeenkomt met die metingen, met name de brug en de arm.

Overweeg dan de lenskleur.

Alle door Wirecutter geteste brillen leken op het eerste gezicht kleurloos, maar toen we ze droegen, merkten we dat ze allemaal een vage tot matige oranje tint hadden.

(Tegen een extra vergoeding kunt u lenzen op sterkte bestellen die vrijwel kleurloos zijn bij onze favoriete online winkel, EyeBuyDirect.)

Oranje lenzen blokkeren blauw licht omdat ze alleen licht doorlaten met vergelijkbare golflengten, zoals oranje en rood.

Hoe sterker de oranje tint, hoe minder blauw licht er doorkomt, waardoor de hoeveelheid die uw ogen absorberen, afneemt en mogelijk negatieve effecten worden tegengegaan.

(Houd er rekening mee dat gekleurde lenzen de kleurnauwkeurigheid die u op uw scherm ziet, kunnen beïnvloeden.)

Als je van plan bent ze de hele dag te dragen, kies dan geen lenzen die te donkeroranje zijn of die beweren 100% van het blauwe licht te blokkeren.

Als je echter niet om uiterlijk geeft en van plan bent ze alleen vlak voor het slapengaan te dragen, kan een kwaliteitspaar met een veel donkerdere tint beter zijn voor je slaapcyclus.

“Ze zijn niet iets dat je in het openbaar wilt dragen, maar ze werken”, zei Winter, de neuroloog.

Wie heeft een blauwlicht-blokkerende bril nodig?

Oogzorgprofessionals wijzen er snel op dat er geen pasklare oplossing is als het om uw ogen gaat.

Als u een blauwlicht-blokkerende bril overweegt, kunt u het beste een oogonderzoek plannen met uw oogzorgspecialist voor de beste behandelingsoptie. Voor mensen die hoofdpijn ervaren nadat ze de hele dag aan een bureau hebben gezeten, kan het hun ergonomische opstelling zijn die de schuld is, of misschien gewoon algemene oogvermoeidheid.

Voor anderen kan het zijn dat hun gezichtsvermogen is veranderd en dat ze een nieuw recept nodig hebben.

De meeste kinderen mogen blauw licht niet blokkeren

Ouders met kinderen in programma’s op afstand kunnen in de verleiding komen om een ​​blauwlicht-blokkerende bril voor hun kinderen te kopen, maar de meeste kinderen zouden ze niet de hele dag moeten dragen.

In feite hebben hun ogen die golflengte van zonlicht zelfs nodig – een tekort aan natuurlijk blauw licht in rijpende ogen kan leiden tot bijziendheid (bijziendheid). “Het is echt een moeilijke tijd voor ouders, en ze willen goed doen voor hun kinderen,” zei Garg.

“Maar we zien niet dat het een klinische zorg is.

We zijn van nature geëvolueerd om zoveel op te nemen als we nodig hebben.” (Gargs eigen kind bevindt zich in een virtuele leeromgeving en hij maakt zich geen zorgen over hun blootstelling.)

Om het gezichtsvermogen van een kind te beschermen en ervoor te zorgen dat ze de ontwikkelingsvoordelen van natuurlijk blauw licht krijgen, moet je ervoor zorgen dat ze een tot drie uur krijgen van buitenspeeltijd per dag, zeiden Reynolds van de AOA, en proberen hun schermtijd en blootstelling aan fel licht voor het slapengaan te beperken (voor een betere slaapkwaliteit).

Hier is wat op leeftijd gebaseerde richtlijnen voor schermtijd van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Computerleesbril Ervaringen

Volwassenen die moeite hebben met slapen, kunnen hiervan profiteren

De rol die blauw licht speelt op het slaappatroon van mensen is goed ingeburgerd, dus experts zeggen dat een bril die blauw licht blokkeert, volwassenen kan helpen beter te dutten.

De beste manier om een ​​betere nachtrust te krijgen, is door ’s nachts een blauwlicht-blokkerende bril te gebruiken en de helderheid en belichting van het scherm voor het slapengaan te verminderen.

“Die dingen maken zeker een verschil”, zei Winter. “Zelfs een dimmer voor in huis kan helpen.” Wat betreft zowel overdag als ’s avonds gebruik, zeiden onze experts dat de wetenschap nog steeds niet bekend is of het dragen van een blauwlicht-blokkerende bril de hele dag gunstig of schadelijk is voor de gezondheid op de lange termijn.

Een bril met blauw licht kan u zelfs helpen om beter te slapen als u een beperkt gezichtsvermogen of volledig gezichtsverlies heeft, hoewel u het beste uw arts kunt raadplegen.

Voor sommigen kan deze bril de slaap helpen verbeteren, merkte Winter op, omdat blauw licht nog steeds van invloed kan zijn op hoe sommige mensen met kleurenblindheid melatonine afscheiden.

Evenzo kunnen mensen die blind zijn aanzienlijke verstoringen van hun slaap ervaren omdat het lichtpad in het oog nog steeds blauw licht absorbeert, ook al kan het visuele pad het niet zien.

 

Lees ook onze gerelateerde berichten:

Computer En Leesbril Ineen

Computer Leesbril Kopen Online

Computer Leesbril Op Sterkte

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering