Computerbril Op Sterkte Online Kopen?

Een computerbril op sterkte (of beeldschermbril op sterkte) kunt u gerust online kopen met deze instructies.

Hoe kun je een computerbril op sterkte online kopen?

 

Computerbrillen kunnen met of zonder glazen op sterkte worden gemaakt. De lenzen hebben een antireflectiecoating die reflecties van zowel de voor- als achterkant van de lens blokkeert, waardoor blauw licht wordt gefilterd en schittering op het scherm wordt verminderd.

Bekijk ons assortiment computerbrillen op sterkte hier ➡️

Welke sterkte computerbril moet ik kiezen?

Een leidraad is de sterkte van uw leesbril.

Als uw leesbril sterkte bijvoorbeeld +2.0 is moet u daar een halve van af trekken.

Uw computerbril sterkte is dan +1.50.

Als u toch nog twijfelt, vraag dan uw opticien voor advies.

Wat is de beste pupilafstand voor computerbrillen op sterkte?

Voor een computerbril kun je een pupilafstand of Pupil Distance (PD) van 60 of 61 gebruiken. Het maakt niet uit welke. 59 is voor een gewone enkelvoudige leesbril en 62 is voor een leesbril voor veraf, dus het midden is die tussenafstand. Hoe dan ook, een millimeter maakt geen verschil.

Je kunt op het recept van je gewone bril of leesbril aflezen wat jouw pupilafstand is.

Welke bril op sterkte is het beste voor computergebruik?

Al onze computerbrillen op sterkte zijn computerbrillen met blueblock filter, die gemaakt zijn om je ogen te beschermen terwijl je werkt op je computer, tablet of smartphone.

Ze kunnen u helpen uw scherm beter te zien, of het nu groot of klein is, en kunnen uw ogen helpen beschermen tegen het schadelijke blauwe licht van computerschermen.

Wat is blauw licht?

In tegenstelling tot UV-licht wordt blauw licht elke dag overal om ons heen uitgestraald – zowel binnen als buiten, van de schermen op ons digitale apparaat tot de zon als grootste bron.

Langdurige blootstelling aan bepaalde golflengten kan oogvermoeidheid en ongemak veroorzaken, maar maak je geen zorgen! Onze brillen voor beeldschermen met blauw licht filter kunnen uw blootstelling aan potentieel schadelijk blauw licht verminderen.

Is een computerbril enkelvoudig of progressief?

Computerlenzen zijn een specifiek type multifocale lenzen. Ze zijn ontworpen om u te helpen duidelijk te zien vanaf het middenbereik van uw zicht (waar uw computerschermen zijn) tot dichtbij (waar u uw documenten, boeken of ander gedrukt materiaal ziet).

Een computerbril zit dus tussen een normale bril en leesbril in, met als extra dat een computerbril een blauw licht filter heeft, dat de schadelijke blauwe straling wat beeldschermen uitstralen neutraliseert.

Dit zorgt voor een rustiger beeld en prettiger werken achter uw beeldscherm.

Is het oké om elke dag een computerbril te gebruiken?

Kan een computerbril altijd worden gedragen?

Het is normaal dat mensen hun computer-/blauwlichtblokkerende bril willen dragen voor bescherming.

Als uw ogen geen andere bril of contactlenzen nodig hebben om duidelijk te kunnen zien, kan het geen kwaad om altijd uw computerbril te dragen.

Kan ik als ik niet brildragend ben een computerbril gebruiken?

Als u 20/20 zicht heeft en geen bril op sterkte hoeft te dragen, kunt u toch last krijgen van digitale vermoeide ogen door langdurig schermgebruik. Schermbrillen kunnen helpen om het kijken naar schermen gemakkelijker te maken voor uw ogen en bieden voordelen voor uw algehele gezondheid.

Wat zijn de nadelen van een computerbril?

De nadelen van een blauwlichtbeschermende computerbril: De bril met blauwlichtfilters verandert de kleur van alles wat je ziet in de gele tint. Dit veroorzaakt soms moeilijkheden om de schermen te lezen.

Hoe vaak moet je een computerbril op sterkte vervangen?

Eén tot drie jaar.

Optometristen raden aan om bij iedereen één tot drie jaar je bril te vervangen. Dit kan korter zijn, afhankelijk van de staat van uw lenzen of eventuele wijzigingen in sterkte.

Kan ik een computerbril dragen in zonlicht?

Het is het beste om geen blauwlichtbril te dragen als u buiten in de zon bent – gewoon omdat het niet nodig is en u het heilzame natuurlijke licht niet uit uw ogen wilt filteren.

Hoe lang mag ik een computerbril dragen?

Computerbrillen zijn niet bedoeld voor gebruik voor ange tijd, zoals 16 uur per dag. Gebruikers van computerbrillen moeten ze om de paar uur afzetten om hun ogen te laten rusten en dienovereenkomstig aan te passen. Als u uw computerbril de hele dag 16 uur of langer draagt, kan dit vermoeide ogen en hoofdpijn veroorzaken.

Kan je een computerbril dragen tijdens het tv kijken?

U moet absoluut een beelschermbril dragen die blauw licht blokkeert wanneer u tv kijkt, dit geldt ook voor het kijken naar televisieprogramma’s overdag. Er is te veel blauw licht met hoge intensiteit aanwezig van televisieschermen, dus u moet het wegfilteren om digitale vermoeide ogen en hoofdpijn te voorkomen

Hoe kan ik zien of mijn computerbril een blauw licht filter heeft?

bril tegen blauw licht

Een goede test thuis is om je computerbril op te zetten en te kijken welke kleur het licht heeft dat door de lenzen wordt weerkaatst. Als het blauw licht is dat door hen wordt weerkaatst, weet je dat ze wat blauw licht filteren

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.