Wetenschappelijk bekeken

Wetenschappelijk bekeken blijkt de computerbril een belangrijke factor te zijn om vermoeide ogen tegen te gaan. Tegenwoordig zit bijna iedereen wel eens achter de computer. Op kantoor is het standaard en het is daarom niet zo vreemd dat dat werken achter een beeldscherm gevolgen heeft voor uw ogen.

Computerbril Wetenschappelijk bekeken.

De diverse soorten wetenschappelijk onderzoek die zijn gedaan wijzen uit dat mensen die mensen die veel achter een computer werken last krijgen van Computer Vision Syndrome, kortweg CVS genoemd. Het gevolg hiervan is dat u ogen vermoeid raken, er oogirritatie optreedt en de kans groot is dat u dubbel gaat zien en uw zicht steeds waziger wordt. En bovendien blijkt dat het knipperen van uw ogen daardoor met de helft afneemt.

de wetenschap over de computerbril

De resultaten uit het onderzoek van de American Optometric Association wezen dan ook uit dat mensen die werken achter een computer met een verminderd zicht minder presteerden en dat de tijd die iemand nodig had voor het afmaken van een taak veel langer duurde dan degene met een optimaal zicht.

Klinkt ook wel logisch maar zelfs de personen die zich niet van het probleem bewust waren presteerden ook een stuk minder. De klachten die hieruit leidden zijn indirect te wijten aan het feit dat mensen met een slechte zicht hun houding onbewust compenseren. Het gevolg is dan ook dat deze klachten zelfs tot (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid kunnen leiden.
De meeste klachten waren dan ook:

  • Door verkeerde houding kwam er een extra belasting van nek- en rugspieren
  • Te veel inspanning van de ogen en verkramping in de nek veroorzaakten hoofdpijn
  • Wazig en Dubbelzien.
  • Misselijkheid, maagklachten
  • Oorsuizen

Computerbril Wetenschappelijk Onderzoek gezien.

Conclusie:
Het gebruik van een computerbril op de juiste sterkte kan lichamelijke klachten voorkomen, ook bij mensen die nog niet aan een leesbril toe zijn.
Het gebruik van een computerbril op de juiste sterkte kan ook de productiviteit binnen uw werk aanzienlijk verhogen en kan CVS gerelateerde klachten voorkomen/verbeteren.

Bronvermelding computerbril wetenschappelijk:
American Optometric Association. Computer Vision Syndrome (CVS)
University of Alabama at Birmingham (UAB)
Daum, KM, et al. Productivity associated with visual status of computer users. Optometry (2004) 75:1 pp 1-15.
Visuelles Sehen A. Van de Braak