Computer En Leesbril Ineen in 2022

laatste update: 11-2022

Computer leesbril voor uw computer en al het andere.

Dat pijnlijke, vermoeide gevoel in uw ogen na een paar uur kijken naar een computerscherm kan Digital Eye Strain zijn (kortweg DES, ook algemeen bekend als Computer Vision Syndrome ).

Leesbril Gebruiken Voor Computer

Dat vermoeide ogen, visuele problemen, belemmerde visuele vermogens en oogirritatie kunnen worden veroorzaakt door soms maar minimaal twee uur per dag naar digitale apparaten te staren.

Of u nu een telefoon, tablet, laptop of computermonitor gebruikt, er zijn verschillende symptomen die mensen kunnen ervaren. De meest voorkomende symptomen kunnen oog- en zichtproblemen zijn, zoals:

Oogvermoeidheid / vermoeide ogen
Vermoeide ogen
Oog ongemak
hoofdpijn
Droge ogen / jeukende ogen / geïrriteerde ogen
Wazig zien / dubbel zien
Nekpijn / schouderpijn

Blauwlichtbril kopen.

Mensen kunnen de symptomen van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain anders ervaren – ze voelen elk type ongemak, of slechts één – en sommigen zijn mogelijk meer vatbaar voor Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain dan anderen.

Degenen die bijvoorbeeld specifieke elementen van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain meer acuut ervaren, kunnen het gevoel hebben dat hun ogen aan het eind van de dag ongelooflijk uitgeput zijn in plaats van dat hun ogen hen slechts een beetje storen.

Er zijn twee hoofdoorzaken van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain kan zijn: langdurige blootstelling aan blauw licht en verblinding .

Blue Light is hoogenergetisch licht dat digitale apparaten en LED-lampen uitstralen. Blue Light bevindt zich aan het einde van het zichtbare lichtspectrum, direct naast UV-licht.

De korte golflengte, die omgekeerd evenredig is met het energieniveau (wat betekent dat hoe korter de golflengte, hoe hoger de energie), zorgt ervoor dat die hoge energie kan binnendringen en kan de ciliaire spier in het oog belasten, en kan dus leiden tot Computer Vision Syndrome en Digital Eye Deformatie.

De bijnaam van Blue Light is niet voor niets HEV-licht (hoogenergetisch zichtbaar licht)!

Bovendien zou het vermogen van Blauw Licht om onze ogen te penetreren onze melatonine-afscheiding kunnen onderdrukken.

Melatonine en Slapen uitleg.

Melatonine is de neurotransmitter die helpt bij het reguleren van onze slaap ’s nachts en waakzaamheid gedurende de dag, evenals het in stand houden van het circadiane ritme van ons lichaam (de interne 24-uursklok van ons lichaam, die onze slaap-waak-cyclus regelt).

Omdat langdurige blootstelling aan blauw licht (het meest relevant, van onze schermen) deze neurotransmitter onderdrukt, kan al dat nachtelijke telefoon-, laptop- en tv-gebruik je geest ertoe brengen te denken dat het nog steeds alert en wakker moet zijn, wat kan moeilijker maken om te vallen en in slaap te blijven.

Er zijn ook lopende onderzoeken in dier- en stamcelmodellen die een potentiële positieve correlatie aantonen tussen overmatige blootstelling aan blauw licht en netvliesbeschadiging; dit lijkt op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Bedenk hoe UV-licht – de buurman van Blue Light in het zichtbare lichtspectrum – onze huid en hoornvlies beschadigt.

Daarom dragen we sunblock en zonnebrillen met een UV-coating om onszelf te beschermen. Met de negatieve effecten van overmatige blootstelling aan UV in het achterhoofd, is langdurige blootstelling aan blauw licht en de mogelijke negatieve effecten die daarmee gepaard kunnen gaan niet geheel verrassend, toch?

Verblinding door onnodige feedback die oog inkomt.

Verblinding, de tweede boosdoener van Computer Vision Syndrome en Digital Eye Strain, is onnodige feedback die het oog binnenkomt.

Dit kan op zijn beurt de ciliaire spier in het oog belasten en problemen veroorzaken zoals droge, gespannen, geïrriteerde ogen en hoofdpijn. We ervaren echter niet alleen schittering van onze schermen.

Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld tijdens het rijden ’s nachts bijzonder gevoelig zijn voor verblinding door tegenliggers. Dat is waar onze antireflectiecoating (antireflectie/AR) om de hoek komt kijken.

Ongeacht de vergroting die je kiest, al onze lenzen worden geleverd met onze AR-coating die 99% van de schittering van zowel onze schermen als de wereld om ons heen blokkeert.

ComputerLeesbrillen kunnen iets voor u zijn als u last heeft van computervisiesyndroom en digitale oogbelasting, naast de noodzaak van een sterkere vergroting bij het kijken naar objecten van dichtbij (12-14 in de Computerleesbril

Hoe weet je of de Computerleesbril geschikt is voor u?

Bent u het meest op uw gemak bij het lezen of bekijken van materiaal op een armlengte afstand, of meer (denk aan: 12-14 inch)? Wanneer u extra moeite heeft met scherpstellen terwijl u uw scherm (of een object in detail) op korte afstand bekijkt, of objecten dichterbij dan 12-14 inch wazig lijken, dan is een vergrotingsbril misschien iets voor u.

Bij ComputerLeesbril.nl bieden we leesbrillen voor computergebruik met +1,0, +1,5, +2,0 en +2,5 vergrootglazen. Deze vergroting helpt u om objecten die zich op een afstand van 12-14 inch bevinden (denk aan: schermen, telefoons, boeken, kranten, laptops, enz.) duidelijker te zien als ze anderszins onscherp waren of verdere vermoeidheid van de ogen veroorzaken.

Hoe hoger het leesvermogen, hoe groter de lenzen. Hoewel we leesbrillen voor computergebruik aanbieden, zijn ze nog steeds geweldig om te gebruiken bij het lezen in het algemeen (zelfs als het niet op een scherm staat!).

Wat zijn CompterLeesbrillen?

Twee van de belangrijkste boosdoeners achter Digital Eye Strain en Computer Vision Syndrome (wat in wezen uitwisselbare termen zijn) zijn blauw licht en verblinding. Deze bijproducten van digitale schermen kunnen bijdragen aan veel symptomen, waaronder vermoeidheid van de ogen, vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn, geïrriteerde ogen en wazig zicht.

Bij ComputerLeesbril.nl  verkopen we speciaal lenzen om blauw licht te absorberen en toch vrijwel helder te blijven zonder de kleurperceptie of scherpte te beïnvloeden.

We bereiken dit door een natuurlijk voorkomend blauwlicht-filterend oculair pigment te nemen en dit te combineren met ons lensmateriaal en witmakende componenten. Door deze gepatenteerde methode hebben we een lens gecreëerd die de perfecte balans is tussen mode en functie.

Vervolgens brengen we een premium AR (anti-reflective, ook bekend als anti-glare) coating aan op de bovenkant om 99% van de schittering te elimineren.

Voor onze lees- en computerbril, heb je geen doktersbriefje nodig om een ​​paar te krijgen.

Leesbrillen zijn echter niet comfortabel of noodzakelijk voor alle mensen met 20/20 visie. Integendeel, de vergroting van de leesbril is krachtiger dan onze niet-voorgeschreven, lichte en optionele +.25 vergrote lenzen en is vaak de eerste stap naar lenzen op sterkte naarmate uw ogen ouder (en wijzer) worden.

Hoe werkt een ComputerLeesbril?

Traditioneel zijn andere Blue Light-lenzen donkergeel getint om blauw licht te filteren. Dit heeft twee nadelen.

Ten eerste is je kleurperceptie volledig vervormd omdat alles geler lijkt. Ten tweede zijn gele lenzen niet zo esthetisch. Sommige brillenbedrijven kiezen echter voor het gele filter en coaten hun lenzen.

Deze lagen zijn schijnbaar helder totdat je voor een scherm staat, waarna ze blauw lijken omdat de coating het blauwe licht afbuigt. Helaas zijn coatings ook minder effectief omdat ze zich over het algemeen niet richten op de golflengten met de hoogste energie van blauw licht (terwijl onze bril bijna 90% van het hoge energiebereik van blauw licht 400-440 nm filtert).

Deze minder effectieve Blue Light-filters kunnen ook afbrokkelen of loslaten door herhaald en normaal gebruik, wat uiteindelijk het doel van Blue Light-filterende computerbrillen tenietdoet.

Bij ComputerLeesbril.nl hebben we speciaal lenzen om blauw licht te absorberen, terwijl ze vrijwel helder blijven en de kleurperceptie of scherpte niet beïnvloeden.

We bereiken dit door een natuurlijk voorkomend blauwlicht-filterend oculair pigment te nemen en dit te combineren met ons lensmateriaal en witmakende componenten.

De AR-coating, Antireflectie Coating.

Door deze gepatenteerde methode hebben we een lens gecreëerd die de perfecte balans is tussen mode en functie. Alleen op dit punt brengen we een premium AR-coating (antireflectie / antireflectie) aan de bovenkant aan, die schittering elimineert terwijl het niet tegen het Blue Light-filter werkt.

Naast deze ontspiegelde, Blue Light-filterende digitale bescherming, bieden lezers een vergrotingsvermogen waarmee u kunt scherpstellen op objecten van dichtbij, op ongeveer 12-14 inch afstand, zonder uw ogen verder te belasten.

Als u wazig zicht ervaart buiten de symptomen van Digital Eye Strain en Computer Vision Syndrome en uw ogen verder gespannen, geïrriteerd of droog zijn bij het bekijken van schermen – of andere objecten – van dichtbij, kunnen lezers het proberen waard zijn. Mensen die dubbelzien ervaren, met of zonder scherm, kunnen ook meer comfort ervaren door onze Blue Light-filterende, schittering-blokkerende leesbril.

Hoe kies je de juiste leesvergroting?

Presbyopie is een aan leeftijd gerelateerde aandoening – die vaak voorkomt in de late 30 en verergert tot je 60e – waarbij de ogen geleidelijk hun vermogen verliezen om zich te concentreren op objecten in de buurt (hoewel het anders is dan verziendheid, dat is wanneer je oog onregelmatig is- gevormd, waardoor wordt voorkomen dat het licht in lijn komt met het netvlies.Verziendheid treft mensen, ongeacht de leeftijd).

Presbyopie wordt veroorzaakt door leeftijdsgebonden verminderde elasticiteit en flexibiliteit in de lenzen van de ogen, waardoor het moeilijker wordt om scherp te stellen op objecten (zoals uw laptop, telefoon, een boek, de krant, enz.) van dichtbij.

Lezers worden het meest en effectief gebruikt voor objecten op een afstand van 12-14 inch. De vergroting in beide lenzen is hetzelfde, terwijl een door een arts voorgeschreven bril in elke lens gepersonaliseerde voorschriften kan hebben volgens uw aangepaste en meer geavanceerde behoeften.

Bij het bepalen van het beste vermogen van een computerleesbril voor u, moet u rekening houden met de sterkte van de dioptrie. Dit verwijst naar de optische sterkte (of vermogen) van de leeslens gemeten op één meter.

Computerleesbrillen zijn momenteel verkrijgbaar in de machten +1,0, +1,5, +2,0 en +2,5. Hoe hoger het getal, hoe krachtiger de vergroting in de lenzen!

Beeldschermbril Zinvol

Hoe kies je de perfecte pasvorm?

Volg deze handige tips om het perfecte montuur te vinden! Het is ook handig om uw favoriete, meest comfortabele bril als referentie op te meten en deze te vergelijken met onze montuurafmetingen.

Een bril moet op uw neus blijven zitten (pro-tip: probeer voor lage neusbruggen onze Hamilton-, Haro- of Kepler-monturen) en niet constant naar beneden glijden

Laat je wenkbrauwen zich niet onder het frame verstoppen of contact maken met het frame

Zorg ervoor dat de onderkant van het frame niet op de wangen rust

Uw pupillen zijn zo dicht mogelijk bij het midden van uw lenzen uitgelijnd

De armen van de bril moeten recht naar achteren strekken en contact maken met je gezicht net voor je oren.

Als ze te strak tegen je slapen zitten, raden we een groter montuur aan

 

Meer informatie lezen?

 

Leesbril Voor Computerscherm

Computer Leesbril Op Sterkte

Computer Leesbril Kopen Online

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering