Blauw Licht Filter Bril tegen Slaapproblemen in 2022

laatste update: 11-2022

Blauw licht filter brillen helpen je tegen slaapproblemen? Steeds meer mensen beginnen slaapproblemen te krijgen. Dat is niet zo gek als je weet dat de meeste mensen vlak voor he slapen gaan nog een tijdje op de smartphone of tablet kijken. Lees verder over deze Blue filter bril.

Beschermen van de ogen met blauw licht filter? Waarom?

Allereerst iets over blauw licht. Is daar iets mis mee? Welnee. Behalve als je vlak voor het slapen gaat je jezelf nog aan blauw licht blootsteld. Blauw licht komt van nature voor in onze blauwe lucht. We staan ermee op maar we gaan er niet mee naar bed.

Het probleem zit hem in de beeldschermen van je mobiel en je iPad. Die stralen ook blauw licht uit. En dat blauwe licht verstoord ons slaap ritme. De aanmaak van melatonine die ons lichaam aanmaakt voor het slapen gaan wordt daardoor verstoord met als gevolg slapeloosheid.
blauw licht filter computerbrillen

Er is al veel geschreven over het fenomeen blauw licht. Je kunt natuurlijk stoppen met de gewoonte om voor het slapen gaan nog even naar je mobiel turen maar dat is eigenlijk geen optie.

Vaak wil je ook nog een film kijken of nog iets opzoeken op het internet voor de volgende dag. Kortom je hebt een Blueblock blauw licht filer bril nodig.

Blauw licht filter brillen dragen in de avond

Vroeger voor het internet tijdperk, eigenlijk niet zo lang geleden, keken we TV of deden nog een spelletje met de kinderen. Als we dan naar bed gingen vielen we gemakkelijker in slaap dan nu. We zijn omringd met computers, smartphones en tablets. Niet alleen thuis maar ook op ons werk. We kunnen er gewoonweg niet meer omheen. We zijn er volledig aan gewend geraakt met alle nadelen van dien. Tot diep in de nacht kijken mensen nog op hun mobiel. Zelfs als ze in het midden van de nacht wakker worden kijken ze nog snel even op hun iPad.

Blueblock brillen zijn blauw licht filter brillen?

Ja dat klopt. Blueblock glazen filteren het schadelijke blauwe licht waardoor je ogen meer tot rust komen. Blueblock brillen zijn leverbaar op sterkte maar ook zonder sterkte. Dus als je niet brildragend bent kies je een blueblock computerbril zonder sterkte uit. Niet alleen voor in de avond zijn deze blauw licht filter brillen handig maar ook als je op je werk bent en veel achter de computer zit bescherm je je ogen ook nog eens.

Blauw licht filter brillen in de praktijk

Niet alleen voor in de avond is deze blauw licht blokkerende bril handig maar ook als je op je werk bent en veel achter de computer zit bescherm je je ogen ook nog eens. Ook als je vaak in de auto zit geven deze blauw licht filter brillen een rustig gevoel aan je ogen.

Bij Computerbril.org hebben we een groot assortiment aan verschillende blauw licht filter blueblock brillen. Om naar de winkel te gaan klik hier.


 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.