Beeldschermbril Waarom in 2022

laatste update: 11-2022

Computerbril nodig?

Een bril krijgen was vroeger vrij eenvoudig: als je het schoolbord op school of verkeersborden niet kon zien tijdens het rijden (of andere even verre dingen), ging je naar de oogarts, deed een test en kreeg dan een bril als je dat nodig had hen.

Maar nu zoveel van onze tijd wordt besteed aan het staren naar schermen – of het nu onze telefoons of computers zijn – wordt ons verteld dat we andere soorten brillen nodig hebben om onze ogen te helpen, zelfs als we geen specificaties op sterkte nodig hebben.

Dus hoe zit het met een computerbril?

Waarom je misschien een computerbril nodig hebt
Zichtproblemen zijn helaas een van de gevaren van te veel schermtijd. In feite ontdekte de Vision Council dat 59 procent van de volwassenen in de VS aangaf een soort van digitale vermoeidheid van de ogen te hebben (gespannen, droge of rode ogen; wazig zien; hoofdpijn; rugpijn; nekpijn; of algemene vermoeidheid) als gevolg urenlang digitale apparaten te gebruiken.

We hebben eerder verschillende manieren opgemerkt om vermoeide ogen te voorkomen of te verminderen , waaronder het gebruik van de 20-20-20-regel om uw ogen regelmatig een pauze te geven en het ergonomisch optimaliseren van uw werkstation .

Naast deze essentiële aanpassingen, kan computerbrillen ook digitale vermoeide ogen verlichten of voorkomen, afhankelijk van uw situatie.

Beeldschermbril Waarom

Dit is wat u moet weten.

Smartphones verpesten je ogen niet

Hoe een computerbril werkt

Computerbrillen zijn speciale brillen die bedoeld zijn om uw gezichtsvermogen te optimaliseren wanneer u naar digitale schermen kijkt. Ze zijn ontworpen om: schittering (een belangrijke oorzaak van vermoeide ogen) te verminderen, het contrast te verhogen en te maximaliseren wat u door de lenzen ziet, waardoor het gemakkelijker wordt om voor langere tijd naar een scherm te kijken.

Dit zijn de twee belangrijkste kenmerken die u zult zien in een bril zoals deze:

Antireflectiecoating (AR) : antireflectiecoatings verminderen schittering die weerkaatst op schermen en van lichtbronnen.

Speciaal ontworpen computer- en gamebrillen van computerleesbril.nl bieden deze coatings en brillen op sterkte kunnen ook antireflecterende coatings krijgen.

Niet alle antireflectiecoatings zijn echter hetzelfde.

Oudere brillen hebben mogelijk een goedkope coating die voortdurend vlekken en vuil opving, wat in feite vermoeide ogen en zichtproblemen veroorzaakte. Ik was die dingen waarschijnlijk elk half uur aan het schoonmaken.

De bril die ik onlangs heb gekocht  met nieuwere/geavanceerdere coating heeft dat probleem niet.

Dr. Jeffrey Anshel, een optometrist en computer vision-consultant (die ook de technisch adviseur van Gunnar Optiks was), bevestigt mijn ervaring en wijst erop dat als het op coatings aankomt, de nieuwe generatie coatings veel beter is dan eerdere versies.Oudere schillen en krassen gemakkelijk, wat resulteert in lelijke scheuren, dus als je ze een paar jaar geleden hebt geprobeerd en een slechte ervaring hebt gehad, schrijf dan de nieuwere versies niet af.

Ze zijn veel beter geworden , tussen gemakkelijker schoon te maken en reflecties, schittering en halo’s te verminderen.

Kleurtinten :

Sommige computerbrillen hebben ook een onmiskenbare (meestal gele) tint die is ontworpen om het contrast op het scherm te vergroten en de oncomfortabele/harde lichtspectra weg te filteren, zodat uw oogspieren ontspannen.

De getinte glazen zijn kenmerkend voor Gunnar-brillen, maar tinten kunnen ook op andere glazen worden toegepast.

Hoe zit het met blauw licht?

Maar hoe zit het met al dat blauwe licht waar we de laatste tijd over horen?

De afgelopen jaren is ons verteld dat het blauwe licht dat van onze telefoons, tablets en computers komt, pijn doet aan onze ogen, en er zijn tal van bedrijven die blauwlicht-specifieke brillen verkopen (los van de coating die we hebben waarover tot nu toe in dit artikel gesproken is).

Het blijkt dat nee, blauw licht verblindt je niet en je hebt geen speciale blauwlichtfilterende bril nodig.

Op dit moment is er geen empirisch bewijs dat blauw licht onomkeerbare schade aan ons gezichtsvermogen veroorzaakt, en de American Academy of Ophthalmology beveelt voor dat doel geen speciale bril aan.

(Nu terug naar uw regelmatig geplande artikel over de andere soorten computerbrillen.)

Zijn computerbrillen effectief?

Of een computerbril de moeite waard is en voor u werkt, is subjectief, omdat, zoals Dr. Anshel opmerkt, factoren uw visuele vaardigheden en computergebruik, werkomstandigheden en uw kijkgewoonten omvatten.

Afgezien van blauw licht, hier is wat experts en gebruikers hebben gezegd over de andere soorten computerbrillen.

Als u geen oogproblemen heeft, kunt u hier gewoon stoppen.

Speciaal gecoate en/of computerbrillen zullen niets voor je doen (behalve je look geekify). Sterker nog, ze kunnen een belemmering zijn. Dr. Robert Noecker, een oogarts en directeur van glaucoom voor oogheelkundige adviseurs van Connecticut , merkt op dat:

Computerbrillen voorkomen niet noodzakelijk vermoeide ogen in een reeds geoptimaliseerde omgeving. Ook wordt het bereik dat de ogen van de ene naar de andere kant kunnen vegen, gemaximaliseerd zonder enige bril.

De randen van het frame beperken dit bewegingsbereik en kunnen zelfs meer mensen hinderen die niet veel baat hebben bij het dragen van de bril.

Ook brillen krijgen vlekken die ook het zicht kunnen verstoren.

Als je last hebt van vermoeide ogen, zijn ze misschien de moeite waard

Dat gezegd hebbende, veel mensen ervaren digitale vermoeidheid van de ogen en negeren het gewoon. Dr. Justin Bazan, eigenaar van Park Slope Eye in Brooklyn en lid van The Better Vision Institute in de Vision Council, zegt:

Mensen zijn er zo aan gewend dat hun ogen zich aan het eind van de dag moe voelen, dat ze het gewoon accepteren. Dat het normaal is, wil niet zeggen dat het oké is. Uw oogarts zal met u samenwerken en helpen om die ogen beter te laten voelen!

[Een bril met de eersteklas antireflectiecoating] helpt ervoor te zorgen dat uw zicht helder blijft door te voorkomen dat stof, vingerafdrukken, enz. op uw lenzen verschijnen.

U zult ook op zoek gaan naar een bril met een kleine bult die net genoeg kracht geeft, zodat de afdruk op het scherm iets groter wordt, waardoor de vermoeide ogen worden verminderd.

Bovendien kunnen de meeste computerbrillen het contrast helpen verhogen, waardoor het voor uw ogen gemakkelijker wordt om op een computerscherm scherp te stellen.

Beeldschermbril Waarom

Waarom een ​​computerbril een hoax lijkt

Toen ze voor het eerst op de markt kwamen, maakten computerbrillenbedrijven  hun producten echt een hype en gebruikten ze infomercial-achtige tactieken, waardoor ze een beetje gimmick klonken.

In de jaren daarna hebben ze het echter veel afgezwakt.

Maar dankzij de hele niet door de wetenschap ondersteunde industrie voor blauwlichtbrillen (wat weer iets anders is), kan het moeilijk zijn om te onderscheiden wat nuttig kan zijn en iets nutteloos.

Maar Dr. Krista Anderson, een optometrist en mede-eigenaar van Pointe Vision Care in Grosse Pointe Woods, Michigan, merkt in een interview met Ars Technica op dat de meeste kenmerken van dergelijke computerbrillen in werkelijkheid degene zijn die ze patiënten toch aanbeveelt: -reflecterende coatings, tinten enzovoort.

Dus, moet je ze kopen?

Voordat u op zoek gaat naar een speciale bril, moet u eerst uw werkstation hebben ingericht en uw computergewoonten hebben aangepast voor een optimale gezondheid van uw ogen. En baat het niet dan schaad het niet.

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Leesbril Ook Voor Computer

Computerleesbril Ervaringen

Computer En Leesbril Ineen

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering