Beeldschermbril Voordelen in 2022

laatste update: 11-2022

Wat zijn de voordelen en voordelen van het gebruik van een computerbril?

Voel je je extreem moe na een lange dag op kantoor? Blootstelling aan blauw licht van computerschermen kan uw ogen geïrriteerd of droog doen aanvoelen en tot vermoeide ogen leiden.

Lange uren achter uw scherm dragen bij aan problemen zoals vermoeidheid, vermoeide ogen, hoofdpijn, migraine en zelfs permanente oogbeschadiging.

Dit heeft een grote impact op uw gezondheid en welzijn. Ontdek de voordelen en voordelen van het gebruik van een computerbril en doe het juiste voor uw ogen.

Beeldschermbril Voordelen

Wat is blauw licht?

Natuurlijk blauw licht is nauw verbonden met alertheid en bewustzijn. Blauw licht van de zon maakt ons ’s ochtends wakker en de afwezigheid van blauw licht vertelt ons wanneer het tijd is om te slapen.

Ga gewoon naar buiten op een zonnige dag en je zult je realiseren dat natuurlijk blauw licht de hersenactiviteit verhoogt, je wakkerder maakt en je humeur verbetert.

Zonlicht omvat al het zichtbare licht, zoals blauw, groen, rood en oranje licht. Het omvat ook onzichtbaar infrarood en ultraviolet licht. Blauw licht op zich is een ander verhaal.

Bronnen van blauw licht zijn onder meer:

Computerschermen
Tabletten
smartphones
LED lichten
TL-lampen
Plasma-tv’s
Koelkastverlichting

Al deze bronnen van blauw licht kunnen pijn doen aan uw ogen en leiden tot pijn, hoofdpijn of zelfs schade aan het netvlies.

Blauw kunstlicht, waarbij al het andere infrarood en ultraviolet licht wordt weggefilterd, kan zeer schadelijk zijn voor uw ogen en uw gezondheid.

De gevaren van schadelijk blauw licht

Wanneer u wordt blootgesteld aan kunstmatig blauw licht, zult u veel negatieve effecten op uw algehele gezondheid en welzijn merken.

Overmatige blootstelling aan blauw licht kan ervoor zorgen dat uw lichaam vermoeid raakt, u uitdroogt en zelfs uw vermogen om zich te concentreren en helder te denken aantast.

Als je ’s nachts wordt blootgesteld aan blauw licht, zal je lichaam moeite hebben om melatonine aan te maken, het hormoon dat je lichaam aangeeft dat het tijd is om tot rust te komen en te gaan slapen.

Je verstoort je natuurlijke slaapcycli en je zult moeite hebben om gezonde gewoontes rond de slaap aan te leren.

Kijk rond in uw huis of kantoor en let op alle schermen.

Van je desktop op kantoor en je laptop thuis tot je tv, telefoon en tablet, schermen zijn overal om je heen.

We zijn meer dan ooit afhankelijk geworden van technologie voor werk, sociale activiteiten, onderwijs en amusement, en dit kan gevaarlijk zijn voor onze ogen.

Zelfs een paar honderd jaar geleden werkten de meeste mensen buiten, en velen hadden een zeer actieve baan.

Ze kwamen thuis na een lange dag werken, zaten in de schemering rond het vuur en gingen vroeg naar bed.

Nu werken velen van ons binnenshuis, vaak zittend achter een computer. Volwassenen brengen meer dan 11 uur per dag door op hun smartphone, tv kijken of staren naar een computerscherm.

Kinderen kijken meer dan 3 uur tv en dit schaadt hun gezondheid.

Te veel schermtijd kan het voor kinderen moeilijker maken om ’s nachts in slaap te vallen, het risico op gewichtstoename vergroten of zelfs leiden tot angst en depressie. Het blauwe licht van computers en apparaten kan ook hun gezichtsvermogen schaden.

Blootstelling aan blauw licht en uw ogen

Wanneer u lange uren achter de computer doorbrengt, loopt u een hoog risico op vermoeide ogen of oogletsel door blauw licht. Kantoormedewerkers hebben vaak moeite om hun ogen op het scherm te concentreren, hebben wazig zicht of hebben moeite om zich te concentreren en taken uit te voeren.

Als je de hele dag naar een computer staart, hebben je ogen moeite om gefocust te blijven, en het licht zorgt ervoor dat je pupillen veel te veel uren verwijden.

U kunt ook roodheid in het oog krijgen, tranen in de ogen krijgen of zelfs duizelig worden.

Chronische blootstelling aan blauw licht kan leiden tot vermoeide ogen, jeukende of geïrriteerde ogen, ernstige hoofdpijn en migraine.

Oogbeschadiging door blauw licht komt vaker voor dan u denkt. In feite klaagt 53% van de computergebruikers over hoofdpijn en brandende ogen, en 48% geeft aan vermoeide ogen te hebben.

Wazig of dubbel zien is een veelvoorkomend teken van oogletsel door blauw licht, en als u pijnlijke ogen of hoofdpijn heeft, is het tijd om uw schermgebruik te evalueren.

Beeldschermbril Voordelen

Blauw licht oogbeschadiging blok blauw licht

Oogbeschadiging door blauw licht kan een tijdelijk ongemak zijn, maar leidt vaak tot blijvende beperkingen van het gezichtsvermogen.

Blauw licht van computers kan het begin van presbyopie of verlies van gezichtsvermogen versnellen, en uw ogen zullen moeite hebben om zich te concentreren op dingen in de buurt. H

et verhoogt ook het risico op maculaire degeneratie en schade aan de retinale cellen in uw ogen.

Oogproblemen komen nu vaker voor dan ooit tevoren. In de Verenigde Staten heeft 33,1% van de volwassenen bijziendheid of bijziendheid, terwijl 41,9% van de kinderen bijziendheid heeft.

Ondertussen heeft in China 65,48% van de middelbare scholieren bijziendheid.

Blootstelling aan blauw licht heeft een hand in de hoge mate van bijziendheid, en al die schermtijd is schadelijk voor je ogen.

Alles over blauwlichtfilterbril

Wordt een bril niet alleen gedragen om een ​​zichtprobleem te corrigeren? Niet precies. Een bril kan ook worden gedragen om uw ogen te beschermen, zoals een veiligheidsbril op het werk, of een zonnebril als u buiten bij fel licht bent.

Een computerbril wordt niet gedragen om uw zicht te corrigeren, maar is ontworpen om vermoeide ogen te verminderen en u te helpen uw werkdag comfortabel door te komen.

Ze beschermen ook uw ogen tegen oogletsel door blauw licht en verlichten oogirritatie.

Als je de hele dag achter een computer werkt en dan naar huis gaat en tv kijkt, heb je de effecten van oogletsel door blauw licht gevoeld.

Aan het eind van de dag voelen je ogen moe en gestrest van al die schermtijd, en je ziet er tegenop om ’s ochtends op te staan ​​om het allemaal opnieuw te doen.

Dit type blauwlichtbril brengt daar verandering in.

Deze bril ziet eruit als een gewone bril, maar ze doen iets ongelooflijks. Ze filteren schadelijk blauw licht terwijl u toch normaal kunt zien.

U kunt zelfs gedetailleerde taken op uw computer uitvoeren, zoals videobewerking of ontwerpwerk, zonder enige vervorming.

Het dragen van een bril zal u zelfs helpen om nog creatiever te zijn door hoofdpijn en vermoeide ogen te verlichten.

Een computerbril filtert schadelijk blauw licht en houdt uw ogen veilig, zodat u zonder ongemak op een scherm kunt werken. Ze verminderen kunstmatig blauw licht in de blauwe lichtgolflengten tussen 400-490 nm, en verminderen vermoeidheid van de ogen, voorkomen pijnlijke ogen en beheersen hoofdpijn.

U hoeft niet te worstelen met wazig zien en u zult gerust zijn in de wetenschap dat u het juiste doet voor de gezondheid van uw ogen.

Deze anti-blauwlichtbril zorgt voor verlichting zonder de kleur op je scherm te vervormen.

Ze zijn gemaakt voor iedereen die lange uren achter schermen doorbrengt, en je kunt brillen vinden die zijn gemaakt voor zowel overdag als ’s nachts.

Niet alle blauwlichtbrillen zijn hetzelfde

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende merken en opties van blauwlichtglazen op de markt, maar hoe weten we welke het beste zijn om alle voordelen te verkrijgen?

De beste blauwlichtfilterglazen moeten de blauwlichtfrequenties verminderen die worden uitgezonden door LED’s en andere apparaten die pieken op 450nm.

Het probleem met de meeste computerbrillen die verkrijgbaar zijn, is dat ze zich alleen richten op het verminderen van blauw/violet licht tussen 380-420nm en dit slechts met ongeveer. 20%.

Het probleem hiermee is dat de frequenties van 380nm – 420nm blauw licht niet aanwezig zijn in LED’s of andere elektronische apparaten, dus ze filteren echt helemaal geen kunstlicht!

De meeste brillen van grote merken filteren alleen op deze specificatie die volkomen nutteloos is, hetzelfde geldt ook voor de blauwlichtfilter die wordt aangebracht door optometristen.

Wees dus heel voorzichtig voordat u een investering doet in computerbrillen, want ze zijn niet allemaal gelijk gemaakt.

We gaan veel dieper in op de verschillen in alle blauwlichtglazen en welke het beste zijn in ons artikel Niet alle blauwlichtblokkerende brillen zijn gelijk gemaakt, welke blauwlichtglazen zijn het beste.

Voordelen van het gebruik van een computerbril

Het gebruik van een blauwlichtbril helpt u uw gezichtsvermogen te beschermen tegen schadelijk blauw licht.

Je houdt gemakkelijk je energieniveau op peil en voelt je de hele dag helder in je hoofd. Een anti-blauwlichtbril vermindert het risico op hoofdpijn en verbetert zelfs uw houding!

Vermindering van blauw licht

Blauwe filterglazen verminderen niet alleen het blauwe licht van uw computerscherm, ze beschermen uw ogen ook tegen schadelijk kantoorlicht, zoals TL- of LED-verlichting die veel blauw licht uitstraalt.

Computerbrillen beperken de hoeveelheid blauw licht die uw ogen bereikt, hetzij van computerschermen, smartphones of de bovenlichten.

Blue Filter-brillen behouden het contrast op het scherm en verminderen het schadelijke blauwe licht dat van uw computerscherm komt.

Verminderde digitale oogbelasting

Na een paar uur voor een scherm te hebben gezeten, merkt u de effecten van digitale vermoeidheid van de ogen. Symptomen zijn onder meer geïrriteerde of droge ogen, wazig zien en algehele vermoeidheid van de ogen.

Volgens The Vision Council geeft 59% van de volwassenen aan digitale vermoeide ogen te hebben!

Een anti-blauwlichtbril filtert het schadelijke blauwe licht dat schade veroorzaakt, en laat u normaal zien zonder last te hebben van digitale vermoeide ogen

Verminderde schittering

De schittering die van je scherm weerkaatst, kan het nog moeilijker maken om het scherm te zien, en het kan zijn dat je de helderheid moet verhogen, waardoor er nog meer blauw licht op je gezicht en in je ogen valt.

Je ogen zullen zich inspannen om voorbij deze schittering te kijken, en je zult wazig zien en oogpijn ervaren.

Een anti-blauwe bril kan deze schittering verminderen en voorkomen dat uw ogen verwijden met de helderheid.

Je zult normaal kunnen zien zonder die vermoeiende schittering.

Antireflectie- en antireflectiecoatings, samen met de anti-blauwe lenzen, beschermen uw ogen tegen verblinding en u sluit de werkdag af zonder vermoeide ogen.

Verminderde hoofdpijn en migraine

Heeft u last van chronische hoofdpijn of migraine?

Zowel hoofdpijn als migraine kunnen worden veroorzaakt door blauw licht dat van uw schermen komt.

Migraine veroorzaakt ondraaglijke pijn, maakt het moeilijk om u op taken te concentreren en zorgt ervoor dat u elke dag naar uw Tylenol-fles moet grijpen.

Een filterbril met blauw licht vermindert hoofdpijn en migraine en laat u comfortabel achter uw computer werken zonder enig ongemak.

Toegenomen productiviteit

Een ander voordeel van het dragen van deze bril is een hogere productiviteit.

Als uw hoofd pijn doet en uw ogen pijnlijk aanvoelen, zult u moeite hebben om u te concentreren op taken of om productief te zijn. Een computerbril verhoogt zowel uw productiviteit als uw nauwkeurigheid, en u voert taken sneller uit dan ooit tevoren.

U heeft ook meer tijd om met uw dierbaren door te brengen en kunt de computer eerder verlaten.

Verbeterde houding

Wat doe je als je het scherm niet kunt zien? Velen van ons leunen dichter naar ons toe om beter te kunnen kijken, of buigen over onze schermen om de hoek van de schittering te veranderen.

Een computerbril kan de houding verbeteren en u in staat stellen uw rug te strekken wanneer u aan uw bureau zit.

U kunt op een comfortabele afstand van het scherm zitten zonder te hoeven kijken, dit vermindert hoofdpijn en verlicht de spanning in uw nek en rug.

Beeldschermbril Voordelen

Oplossingen om oogschade door blauw licht te voorkomen

Om te genieten van alle voordelen en voordelen van het gebruik van een computerbril, filtert onze ScreenTime Premium Blue Light-computerbril schadelijk blauw licht en beschermt uw ogen tegen oogletsel door blauw licht.

Ze filteren 50% van het schadelijkste blauwe licht dat van je scherm komt, terwijl je door wat blauw licht de hele dag alert blijft.

De ClearBlue-lenzen verminderen al het schadelijke blauwe licht van computers, digitale apparaten of andere lichtbronnen. U ziet uw scherm duidelijk en weet dat uw ogen veilig zijn.

Onze ScreenTime-bril vervormt de kleuren op het scherm niet en verandert de manier waarop u het scherm ervaart niet, maar u beschermt uw gezondheid en filtert het schadelijke kunstmatige blauwe licht.

Een anti-blauwlichtbril filtert de schadelijke golflengten van blauw licht gedurende de dag, vermindert de overmatige blootstelling en brengt het blauwe licht weer in balans met een betere gelijkenis met natuurlijk licht.

BlockBlueLight maakt ook ScreenTime Fitover computerbrillen voor iedereen die al een bril of corrigerende lenzen draagt.

Ze passen over je gewone bril, dus je krijgt het beste in helder zicht en bescherming tegen blauw licht.

Blauwlichtblokkerende bril voor ’s nachts

Ben jij een nachtbraker?

Als je ’s avonds of ’s nachts veel op je scherm zit, tv kijkt of bovenverlichting hebt, moet je een blauwlichtblokkerende bril gebruiken die 100% van het blauwe licht in je omgeving blokkeert . Deze zijn geweldig voor die middernachtelijke projecten, ’s avonds laat tv kijken of een digitaal apparaat gebruiken voor het slapengaan.

Oplossingen voor kinderen

Voor de kinderen in je leven hebben we ook Kids Screentime-brillen die de ogen van je kinderen beschermen.

De ogen van kinderen zijn niet klaar voor al dat harde licht, en blauw licht van computers en schermen verstoort zeer waarschijnlijk hun ontwikkeling en hun slaapgewoonten.

Deze bril, ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar, beschermt het gezichtsvermogen van kinderen tijdens cruciale ontwikkelingsjaren.

Conclusie

Doe het juiste voor uw gezondheid en ontdek meer over het blauwe licht van computers dat schadelijk is voor uw ogen. Zeg vaarwel tegen vermoeide ogen, vermoeide ogen en hoofdpijn!

Met een anti-blauwlichtbril kun je comfortabel werken, je gemakkelijk concentreren en in slaap vallen zodra je hoofd het kussen raakt.

Profiteer van alle voordelen en voordelen van het gebruik van een computerbril en vind vandaag nog uw bril.

Bekijk ook onze gerelateerde artikelen:

Leesbril Ook Voor Computer

Computerleesbril Ervaringen

Computer En Leesbril Ineen

 

Bestel Nu Uw ComputerLeesBril Met Blauw Licht Filter

bij ComputerLeesBril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit computer leesbrillen met snelle levering